Szerző: Ady Krisztián

2006. április 27. 13:15

Jönnek az olcsóbb ultrahordozható noteszgépek

Valószínűleg nem az Averatec lesz az egyetlen gyártó, mely komoly képességekkel rendelkező, de igen kisméretű, könnyű noteszgépet dob piacra: a vállalat AMD mobil processzorokkal szerelt, 12,1 hüvelykes, 2 kg körüli noteszgépei jóval olcsóbbak a konkurensek hasonló modelljeinél. A noteszgépek mérete és az ár fordított arányosságban áll egymással, minél kisebb, kompaktabb egy jó képességekkel ellátott készülék, annál drágább.

HIRDETÉS

[HWSW] Valószínűleg nem az Averatec lesz az egyetlen gyártó, mely komoly képességekkel rendelkező, de igen kisméretű, könnyű noteszgépet dob piacra: a vállalat AMD mobil processzorokkal szerelt, 12,1 hüvelykes, 2 kg körüli noteszgépei jóval olcsóbbak a konkurensek hasonló modelljeinél. A noteszgépek mérete és az ár fordított arányosságban áll egymással, minél kisebb, kompaktabb egy jó képességekkel ellátott készülék, annál drágább.

A mindössze 1 hüvelyk vékony 2200-as sorozat tagjai AMD Sempron és Turion 64 processzorokkal kerülnek az üzletekbe, a 12,1"-os képátlójú LCD-kijelző 1280x800 pixeles felbontású, így azt sem lehet állítani, hogy a vállalat a kijelzőn spórolna. A vékony, könnyű noteszgépekben kétrétegű lemezek kezelésére képes DVD-író is helyet kapott, 512 megabájtnyi vagy 1 gigabájtnyi memória és 80 gigabájtos merevlemez mellett.

Averatec 2200 Series

Az olcsóbb noteszgépekhez operációs rendszer is jár, az alacsonyabb ár ellenére a csomag Windows XP Home vagy Professional Edition operációs rendszert is tartalmaz. Az Averatec noteszgépeit az Egyesült Államokban a nagyobb kereskedőláncok üzleteiben is meg lehet vásárolni 899 dolláros (~191 ezer forintnak megfelelő) induló ártól, mely jelenleg körülbelül 20-25 százalékos árelőnyt jelent a többi gyártó hasonló modelljeihez képest.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.