Szerző: Ady Krisztián

2006. április 27. 11:27

Videót is rögzít a Yahoo ingyenes médiacenter alkalmazása

Ingyenesen letölthető médiaközpont alkalmazás bétaváltozatát tette elérhetővé a Yahoo, a Yahoo Go for TV szoftver nem csak képek, videók és digitális zenék lejátszására alkalmas a televízió képernyőjén, hanem tévétunereket is támogat, így akár a televízióadások rögzítését is lehetővé teszi. A digitális videorögzítő funkcióhoz (Digital Video Recorder, DVR) online műsorújság is tartozik.

[HWSW] Ingyenesen letölthető médiaközpont alkalmazás bétaváltozatát tette elérhetővé a Yahoo, a Yahoo Go for TV szoftver nem csak képek, videók és digitális zenék lejátszására alkalmas a televízió képernyőjén, hanem tévétunereket is támogat, így akár a televízióadások rögzítését is lehetővé teszi. A digitális videorögzítő funkcióhoz (Digital Video Recorder, DVR) online műsorújság is tartozik.

Észak-Amerikán kívül élők egyelőre sajnos hiába töltik le a szoftvert, az ugyanis vizsgálja a számítógép IP-címét is, és amennyiben nem amerikai szolgáltatóhoz tartozik, a szoftver egy hibaüzenettel kilép. A Yahoo csak az Egyesült Államokban élők számára nyújtja ezt az alkalmazást.

A Yahoo nemrég jelentette be, hogy felvásárolta a hasonló szoftvert fejlesztő Meedio technolgógiáját és szellemi javait -- a piaci elemzők már ekkor jelezték, hogy a Yahoo valószínűleg a Meedio szoftverére alapozott alkalmazást tesz majd elérhetővé. A Meedio alkalmazása fizetős volt, a Yahoo azonban most teljesen ingyenesen tette elérhetővé a bétaváltozatot.

A Yahoo Go for TV telepítését követően csupán össze kell kötni a számítógép tévékimenetét vagy második monitorkimenetét a televízióval, a beállításhoz segítséget is nyújt a Yahoo. Amennyiben a számítógépünkben található tévétuner kártya, ellenkező irányban is összeköthetjük a berendezéseket, a tévé kimenetét ráköthetjük a tunerkártya bemenetére. Ebben az esetben a szoftver digitális videórögzítő funkcióval is kibővül, a számítógépen rögzíthetjük a tévéadásokat, majd visszajátszhatjuk a merevlemezről a televíziókészülék képernyőjére.

A tunerkártyák ma már viszonylag alacsony áron beszerezhetők, így az ingyenes szoftver felhasználásával olcsóbban juthatunk videorögzítő berendezéshez, mintha korlátozott kapacitással rendelkező DVD-rögzítőt, vagy nagyobb kapactiású, de jóval drágább merevlemes videorögzítőt vásároltunk volna. A multimédiás képességekre egyre több vásárló tart igényt, a Microsoft nemrég jelentette be, hogy az elmúlt időszakban meglepően megnövekedett az igény a hasonló multimédiás funkciókat is biztosító Windows XP Media Center Edition operációs rendszer változatra is.

Yahoo Go for TV

Az amerikai felhasználók online műsorújságot is kaphatnak, melyet naponta, az interneten keresztül frissít az alkalmazás. A telepítés során a felhasználó megadhatja irányítószámát, a szoftverből pedig ezt követően könnyedén kiválasztható a megfelelő kábeltelevíziós szolgáltató. A Yahoo Go for TV együttműködik más Yahoo szolgáltatásokkal is, mint például a Yahoo Launchcast rádió és zeneelőfizetői szolgáltatás, illetve a képek megosztására létrehozott Flickr oldal is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról