:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 25. 13:50

A magyar internetezők közel fele szokott a világhálón ismerkedni

A magyar internetezők 45 százaléka használta már társkeresésre a világhálót -- derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A magyarországi internetezők többsége kétharmada úgy véli, a világhálón keresztül is ki lehet alakítani tartós kapcsolatot, a megkérdezettek fele pedig azt is gondolja, hogy az interneten könnyebb partnert találni, mint más módon.

[HWSW] A magyar internetezők 45 százaléka használta már társkeresésre a világhálót -- derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A magyarországi internetezők többsége kétharmada úgy véli, a világhálón keresztül is ki lehet alakítani tartós kapcsolatot, a megkérdezettek fele pedig azt is gondolja, hogy az interneten könnyebb partnert találni, mint más módon.

Kamu?
Az NRC által megkérdezettek 87 százaléka szerint a partnert keresők gyakran valótlant állítanak magukról annak érdekében, hogy jobb színben tüntessék fel magukat. A bizalmatlanság nem is teljesen alaptalan, hiszen a társkeresők több mint egynegyede saját bevallása szerint már közölt hamis információt magáról.
Nem meglepő, hogy az interneten elsősorban a fiatalok keresnek társat: csaknem minden második 30 év alatti internetező használta már a világhálót erre a célra, míg az ötven feletti korosztálynak csupán a negyede. A lakóhelyet vizsgálva ugyanakkor nem fedezhető fel ilyen különbség: a budapesti internetezők közel azonos arányban ismerkednek online, mint a más városokban vagy a kisebb településeken élők. Az online párkeresésben a nők lényegesen jobb esélyekkel indulnak, mint a férfiak: előbbieknek mindössze 3, utóbbiaknak 15 százaléka látogat rendszeresen ilyen oldalakat, így egy hölgyre hat-hét férfi jut.

Az online társkeresés előnyeiről megoszlik a felhasználók véleménye. A megkérdezettek 36 százaléka azt emelte ki, hogy az interneten sokkal felszabadultabban tud ismerkedni, egynegyedük viszont elsősorban azért választja a világhálót, mert így sokkal több potenciális partnerrel léphet kapcsolatba, mint egyébként. Természetesen vannak, akik számára a kényelmi szempontok a legfontosabbak, az anonimitás lehetőségét azonban mindössze 7 százalékuk sorolta az első helyre.

Az internetes társkeresés végső célja legtöbbször a személyes találkozás. Ugyan a társkereső oldalakat látogatók több mint 70 százaléka eljutott már a személyes találkozásig, közülük minden második csalódásként élte meg a randevút. Ennek ellenére az interneten társat keresők 28 százalékának már sikerült ily módon komoly párkapcsolatot kialakítania. Érdekes, hogy az online társkeresőket látogató felhasználók egyötödének már van társa.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.