Szerző: Ady Krisztián

2006. április 25. 13:54

Jönnek a Nokia új Nseries multimédiás okostelefonjai

A Nokia Berlinben és Hong Kongban ma egyidőben mutatta be három új, Nseries-sorozatú multimédiás mobitelefonját, melyek a vállalat okostelefon-kínálatát bővítik tovább. A nyár folyamán megjelenő készülékek zenére és képkezelésre lettek kihegyezve, kiváló minőségű digitális fényképezőgéppel is rendelkeznek.

HIRDETÉS

[HWSW] A Nokia Berlinben és Hong Kongban ma egyidőben mutatta be három új, Nseries-sorozatú multimédiás mobitelefonját, melyek a vállalat okostelefon-kínálatát bővítik tovább. A nyár folyamán megjelenő készülékek zenére és képkezelésre lettek kihegyezve, kiváló minőségű digitális fényképezőgéppel is rendelkeznek.

Az N72 egy háromsávos, EDGE mobil adatátviteli technológiát is támogató okostelefon, mely 2,1 hüvelykes, 176 x 208 pixeles, 262 ezer szín megjelenítésére alkalmas kijelzővel rendelkezik. A Series 60 platformot futtató telefonban Bluetooth 2.0 támogatás és 20 megabájtnyi beépített memória található, utóbbi Secure Digital memóriakártyával bővíthető tovább. A multimédiás telefon lejátszó alkalmazása MP3 és AAC formátumú dalok megszólaltatására képes, az FM-rádió pedig Visual Radio-támogatással büszkélkedhet. A 2 megapixeles kamera 15 kép/másodperces sebességgel mozgóképet is rögzíthet. A pink és fekete színben megjelenő telefon várhatóan júniustól lesz megvásárolható.

Nokia N72
Nokia N72

A Nokia N73 és N93 szintén Series 60 platformot futtató okostelefonok, mindkét készüléket 2,4 hüvelykes, 240 x 320 pixeles kijelzővel szerelték fel. A beépített rádió itt is Visual Radio-képes, a Bluetooth 2.0 pedig tágabb körben biztosíthat gyorsabb adatátvitelt a vezeték nélküli eszközeinknek. Ezt a két telefont miniSD memóriakártyával lehet bővíteni.

A két új modell Carl Zeiss optikával rendelkező, autófókuszos, 3,2 megapixeles kamerával rendelkezik, melyeket valódi mechanikus zárszerkezet és integrált vaku egészít ki. Az elkészített képeket a Flickr-rel kötött megállapodás értelmében azonnal közzétehetjük az interneten, a közkedvelt online szolgáltatás keretében. Az N73 négysávos, EDGE-képes GSM-változatban és harmadik generációs kivitelben is megvásárolható lesz júliustól.

Nokia N73
Nokia N73

Az N92-höz erősen hasonlító N93 harmadik generációs okostelefon 50 megabájtnyi beépített memóriával, 802.11b/g szabványú Wi-Fi-vezérlővel, tévékimenettel, Universal PnP-támogatással és 3x-os optikai zoomra képes Carl Zeiss objektívvel büszkélkedhet. Az N93 telefon 30 kép/másodperces MPEG4 videó készítését is lehetővé teszi. Az N93 várhatóan júlisuban kerül a boltokba 550 euró (~145 ezer forintos) áron.

Nokia N93
Nokia N93

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 17:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.