Szerző: Ady Krisztián

2006. április 25. 10:18

Letölthető az Internet Explorer 7 második bétája

A Microsoft mától elérhetővé, ingyenesen letölthetővé tette az Internet Explorer 7 böngésző második, javított bétaverzióját. Az új változatot bárki letöltheti, a Windows eredetiségét nem vizsgálja a letöltés előtt a redmondi szoftveróriás, azonban a telepítő már csak jogtiszta Windowsra hajlandó feltelepíteni a böngészőt.

[HWSW] A Microsoft mától elérhetővé, ingyenesen letölthetővé tette az Internet Explorer 7 böngésző második, javított bétaverzióját. Az új változatot bárki letöltheti, a Windows eredetiségét nem vizsgálja a letöltés előtt a redmondi szoftveróriás, azonban a telepítő már csak jogtiszta Windowsra hajlandó feltelepíteni a böngészőt.

Telefonos támogatás

Az IE 7 második nyilvános, angol nyelvű bétája a második szervizcsomaggal ellátott 32 bites Windows XP mellett a 64 bites változathoz, a Windows Server 2003 x64 Edition, a Windows Server 2003 SP1 és a Windows Server 2003 IA64 Edition operációs rendszerekhez is elérhető. A Microsoft reményei szerint a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően az új verziós stabilabbá, megbízhatóbbá vált, és a Windows Vista bétáihoz hasonlóan a végleges szoftver összes funkcióját tartalmazza.

Az új bétával kapcsolatosan a Microsoft annyira éhes a visszajelzésekre, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően Észak-Amerikában, Németországban és Japánban ingyenesen hívható telefonos segítséget is előkészítettek a felhasználóknak. A telefonos támogatás a Microsoft szerint azokat is ráveheti az alkalmazás funkcióinak kipróbálására, akik ódzkodnak a béta szoftverek feltelepítésétől, kipróbálásától, így szélesebb körből lehet visszajelzéseket szerezni. A vállalat a végleges változat második féléves megjelenése előtt még egy harmadik bétaverziót is közzétesz majd.

Internet Explorer 7

Újdonságok

A Microsoft szerint az IE7 legfontosabb célja a biztonság növelése, ezért a böngésző továbbfejlesztett védelmet nyújt az adathalászati (phising) támadások ellen is, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak.

A "Rincon" kódnéven fejlesztett IE7 számos további újdonságot hoz, azonban ezeket a versenytárs böngészők már régóta tartalmazzák, például a böngészőfüleket (tabs), vagy a beépített RSS-olvasót. Az új Internet Explorer emellett támogatni fogja az ékezetes domaineket, és az átlátszó PNG képeket is. A vállalat partnereitől származó információk szerint az IE7-ből a korábbinál kényelmesebben lehet majd weboldalakat kinyomtatni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról