Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 26. 11:18

A HP teljes támogatást nyújt a MySQL-hez

A Hewlett-Packard és a MySQL AB bejelentették, hogy előbbi cég teljes bevezetési, konzultációs, valamint integrációs és üzemeltetési támogatást biztosít utóbbi nyílt forrású adatbázisához, illetve viszonteladóin keresztül értékesíteni is fogja a MySQL Network előfizetéseket.

[HWSW] A Hewlett-Packard és a MySQL AB bejelentették, hogy előbbi cég teljes bevezetési, konzultációs, valamint integrációs és üzemeltetési támogatást biztosít utóbbi nyílt forrású adatbázisához, illetve viszonteladóin keresztül értékesíteni is fogja a MySQL Network előfizetéseket.

MySQL Network

A HP szolgáltatási üzletágának szakembereit a MySQL képzi ki annak érdekében, hogy ők is tudják támogatni a MySQL Network előfizetéssel rendelkező felhasználókat. A HP májustól, viszonteladó partnerei pedig júniustól forgalmazzák a MySQL Network előfizetéseket. A MySQL Network konstrukció az adatbázis GPL licenc alatti felhasználását teszi lehetővé, a díjért emellett támogatás, jogi védelem és egy óriási, rendszerezett tudásbázishoz való hozzáférés is jár. A cég továbbá riasztást küld a hibákról és telepítési segítséget is nyújt.

A MySQL Network keretén belül az előfizetési díj attól függ, hogy a felhasználó hány szerveren szereté az adatbáziskezelőt futtatni és hány évre köti meg a szerződést. A cég többféle szolgáltatási és támogatási csomagot is az ügyfelek rendelkezésére bocsát majd. Az új árazás révén a felhasználók akár már évi 4995 dollárért kaphatnak 24 órás terméktámogatást, ezért korábban legalább 50 ezer dollárt kellett fizetniük. A legolcsóbb konstrukció ára évi 595 dollár.

Szorosabb kapcsolat

"A HP az egyetlen informatikai szolgáltató, amely ki tudja szolgálni azokat az ügyfeleket, akik integrálni szeretnék a MySQL adatbázist IT-környezetükbe" -- mondta a bejelentés kapcsán Dan Socci, a HP szolgáltatási üzletágának értékesítési és marketing-vezetője. "A vállalatoknak ez a HP óriási hálózatának támogatását és végül alacsonyabb IT-költséget jelent, így végül arra tudnak koncentrálni, ami a legfontosabb: az ügyfelekre" -- tette hozzá Marten Mickos, a MySQL elnök-vezérigazgatója.

A HP és a MySQL kapcsolata már évek óta szoros. A két vállalat már 2004-ben elkezdett együttműködni, amikor a HP olyan szervereket dobott piacra, amelyeken a nyílt forrású MySQL adatbázis mellett a szintén nyílt forrású JBoss alkalmazásszerver volt megtalálható. a JBosst nemrég vásárolta fel a világ legnagyobb Linux-disztribútora, a Red Hat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról