:

Szerző: Ady Krisztián

2006. április 24. 17:02

Hamarosan szállítja új, 17 hüvelykes MacBook Pro noteszgépét az Apple

Az Apple ma hivatalosan is útjára indította legújabb intel processzorral szerelt MacBook Pro noteszgépét, a 17 hüvelykes modellről már jóideje pletykáltak az Apple termékeivel foglalkozó fun-oldalak. Az új modell lényegében az első, 15,4 hüvelykes kijelzővel szerelt MacBook Pro nagyobb testvére, a nagyobb méretű kijelzőn és alapváltozatban is erősebb processzoron túl sok újdonságról nem lehet beszámolni vele kapcsolatban.

[HWSW] Az Apple ma hivatalosan is útjára indította legújabb intel processzorral szerelt MacBook Pro noteszgépét, a 17 hüvelykes modellről már jóideje pletykáltak az Apple termékeivel foglalkozó fun-oldalak. Az új modell lényegében az első, 15,4 hüvelykes kijelzővel szerelt MacBook Pro nagyobb testvére, a nagyobb méretű kijelzőn és alapváltozatban is erősebb processzoron túl sok újdonságról nem lehet beszámolni vele kapcsolatban.

A 17 hüvelykes, szélesképernyős, 1680 x 1050 pixeles kijelző természetes módon megnövelte a készülék méreteit, azonban ez a példány is csupán egyetlen hüvelyk vékony maradt. Súlya szinte pontosan 3 kg, mely a nagy kijelzőhöz mérten elfogadhatónak tűnik. A készülék alapváltozatában 2,16 GHz-es Intel Core Duo processzor dolgozik, 1 gigabájt memória és 120 gigabájtos merevlemez társaságában. A legnagyobb MacBook Próban 8x-os sebességű, multiformátumú slot-in DVD-meghajtó kapott helyet.

17 hüvelykes MacBook Pro

A 17 hüvelykes modellen megjelent a 800 megabit/s átviteli sebességre képes FireWire 800 port is, illetve kettő helyett három USB2.0 csatlakozással látták el. Az új modell 2800 dolláros (~595 ezer forintos) áron vásárolható meg a tengerentúlon, a szállítások a jövő héten kezdődnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.