:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 24. 12:55

Oracle: teljes élettartamra kiterjedő támogatás a Siebel-szoftverekhez

Az Oracle felvázolta az Oracle és a Siebel közös termék- és terméktámogatási stratégiáját, és egyben ismertette azt is, hogy miként gondoskodik a Siebel-ügyfelekről.

[HWSW] Az Oracle felvázolta az Oracle és a Siebel közös termék- és terméktámogatási stratégiáját, és egyben ismertette azt is, hogy miként gondoskodik a Siebel-ügyfelekről.

Jövőre új Siebel-alkalmazások várhatók

Az Oracle a Siebel 7.8-as változatától kezdődően a teljes élettartamra kiterjedő szoftvertámogatást kínál a Siebel szoftverekhez, ez a vállalat szerint kellő védelmet biztosít az ügyfelek meglévő beruházásaira és lehetővé teszi, hogy minden felhasználó a saját maga által megválasztott időpontban térjen át a már fejlesztés alatt lévő, az összes Oracle üzleti alkalmazás (E-Business Suite, Peoplesoft, JD Edwards, Siebel) legjobb tulajdonságait ötvöző Oracle Fusionre.

A szoftveróriás emellett már 2006-ban piacra dobja a Siebel 8.0, a Siebel Component Assembly 3.0, a Siebel Analytics 7.9 és a Siebel CRM On Demand 10.0 változatait. A Siebel 8.0 az ígéretek szerint nagyobb rugalmasságot, megbízhatóságot, méretezhetőséget, illetve kibővített ágazatspecifikus funkciókat kínál majd. A Siebel Analytics 7.9-es változatában szintén a fejlettebb ágazatspecifikus adatelemző funkciók, illetve a beágyazott adatelemzések bővebb támogatása az újdonság. A Siebel On Demand 10-es változatában további testre szabható és integrációs szolgáltatások, beágyazott üzleti alkalmazási sablonok és bővített vállalati szintű funkciók várhatók.

Amint arról beszámoltunk, az Oracle az idei év elején jelentette be az ügyfélkapcsolati megoldásairól ismert Siebel felvásárlását, a vételár 5,85 milliárd dollárt tett ki. A felvásárlás érdekessége, hogy a Siebel névadó-alapítója, Tom Siebel korábban az Oracle alkalmazottja és Larry Ellison egyik jóbarátja volt.

A felhő alapú szolgáltatások, a konténer alapú futtatókörnyezetek és a microservice architektúrára épülő alkalmazásfejlesztés bizony feladják a leckét, ha a régebbi, monolitikus rendszerekhez kell hozzákapcsolni az újdonságokat. Összeszedtük, mire érdemes figyelni tervezés és megvalósítás során.

a címlapról