:

Szerző: Ady Krisztián

2006. április 24. 12:26

Papírvékony DVD-lemezek a Hitachi-Maxelltől

[Clubic.com] Különleges, papírvékony optikai lemezekből, írható DVD-kből készített adattároló terméket dob piacra 2007 elején a speciális rendszert és lemezeket kifejlesztő Hitachi-Maxell. A rendkívül vékony, szinte hajlékony kétoldalas írható lemezekből egy Stacked Volumetric Optical Discs, azaz SVOD-tömb készíthető.

[Clubic.com] Különleges, papírvékony optikai lemezekből, írható DVD-kből készített adattároló terméket dob piacra 2007 elején a speciális rendszert és lemezeket kifejlesztő Hitachi-Maxell. A rendkívül vékony, szinte hajlékony kétoldalas írható lemezekből egy "Stacked Volumetric Optical Discs", azaz SVOD-tömb készíthető.

A mindössze 6,5 cm magas cartridge-ekben nem kevesebb mint 100 darab írható, kétoldalas DVD-lemezt helyeznek el, így az egész több tárolási kapacitása közel 1 terabájtra, pontosan 940 gigabájtra növekedett. A speciális megoldást elsősorban professzionális felhasználásra ajánlja a vegyesvállalat, az első kereskedelmi megjelenés 2007 első negyedévében várható. A 100 lemezt alkalmazó tömböt kifejezetten olcsón, 400 dollár alatti áron lehet majd megvásárolni.

Rendkívül vékony

Az SVOD tömbben található lemezeken mindössze 92 mikrométer vékony adatrétegeket tartalmaznak, a láthatóan hajlékony lemezek elkészítésére az általánosan használt polikarbonát anyag sem alkalmas. A cartridge-es megoldás teszi azt lehetővé, hogy a normál DVD-lemezek kifejezetten vastag, 0,6 mm-es védőrétegét elhagyva különösen vékony lemezek készülhessenek el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.