Szerző: Ady Krisztián

2006. május 4. 11:23

Hihetetlenül kontrasztos a Samsung legújabb LCD-monitora

[Clubic.com] Bemutatta legújabb LCD-monitorát a Samsung, a Koreában piacra került SyncMaster eddig sosem látott színekre, fekete szín megjelenítésére képes. Az LCD-technológia egyik gyenge pontja az alacsony kontrasztarány: bár azt gondolnánk, hogy a feketét a legegyszerűbb egy monitoron létrehozni, az LCD-technológiához szükséges folyamatos háttérvilágítást nehéz megfelelően elzárni a képpontokat létrehozó tranzisztorokkal. Az átszűrődő fény pedig szürkévé teszi a feketét, mattá a ragyogó színeket.

[Clubic.com] Bemutatta legújabb LCD-monitorát a Samsung, a Koreában piacra került SyncMaster eddig sosem látott színekre, fekete szín megjelenítésére képes. Az LCD-technológia egyik gyenge pontja az alacsony kontrasztarány: bár azt gondolnánk, hogy a feketét a legegyszerűbb egy monitoron létrehozni, az LCD-technológiához szükséges folyamatos háttérvilágítást nehéz megfelelően "elzárni" a képpontokat létrehozó tranzisztorokkal. Az átszűrődő fény pedig szürkévé teszi a feketét, mattá a ragyogó színeket.

Az új, 19 hüvelykes képátlójú számítógépes monitor 2000 az egyhez kontrasztaránya mindeddig példátlan az asztali monitorok körében, ez az érték már versenyben van az ezen a területen legendásan jó plazmakijelzőkkel és már a hagyományos monitorokkal is. A magas értéket a Samsung a már korábbi modellekben is alkalmazott dinamikus kontraszt technológiával éri el, mely elemzi a kép tartalmát, majd a sötétebb tartalmak megjelenítésekor automatikusan csökkenti a háttérvilágítás fényerejét, csökkentve ezzel az átszűrődő fény mennyiségét, javítva a kontraszt értékét.

SyncMaster CX919B LCD-monitor

A Samsung új SyncMaster monitora a kiváló fekete szín megjelenítése mellett 2 ms-os utánvilágítási idővel is rendelkezik. Az egyelőre nem ismert, hogy a CX919B monitor mikor lesz kapható az Egyesült Államokban, illetve Európában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.