Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 24. 09:10

Lengyel siker, magyar bronzérem a 24 órás programozóversenyen

Vasárnap reggel 9 órakor ért véget a VI. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A megmérettetésre idén 309 csapat jelentkezett, és az elektronikus előválogató legjobb 30 csapata mérkőzött meg a hétvégén a budapesti döntőn, ahol végül szoros küzdelemben a lengyel Rusty csapat diadalmaskodott, a második helyen a szintén lengyel qwertY végzett, a bronzérmet pedig a magyar Trial Version szerezte meg. Bár a verseny korra vagy foglalkozásra való tekintet nélkül mindenki előtt nyitva áll, az élen végzett csapatok nagyobb része végzős, vagy pár éve végzett egyetemista.

HIRDETÉS

[HWSW] Vasárnap reggel 9 órakor ért véget a VI. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A megmérettetésre idén 309 csapat jelentkezett, és az elektronikus előválogató legjobb 30 csapata mérkőzött meg a hétvégén a budapesti döntőn, ahol végül szoros küzdelemben a lengyel Rusty csapat diadalmaskodott, a második helyen a szintén lengyel qwertY végzett, a bronzérmet pedig a magyar Trial Version szerezte meg. Bár a verseny korra vagy foglalkozásra való tekintet nélkül mindenki előtt nyitva áll, az élen végzett csapatok nagyobb része végzős, vagy pár éve végzett egyetemista.

A Svéd Királyi Műszaki Egyetem (KTH) PhD. hallgatói által összeállított feladatok első része a fiktív Daily Task újság mindennapi feladatai köré épült, emellett kódfejtéssel és egy virtuális ország irányításával is meg kellett birkózniuk a versenyzőknek. A komolyság mellett egy 3D játék irányítását is meg kellett oldaniuk, valamint egy igazi modellautóverseny keretében mérhették össze tudásukat. A teljes feladatsor megtalálható a verseny hivatalos honlapján.

A feladatokat részben automatikus, a svédek által megálmodott és életre hívott rendszerben bírálták el a kiírók. Fredrik Niemelä, a feladatot kiíró csapat csapat vezetője nagyon pozitívan nyilatkozott a versenyről, elégedett mind a saját, mind a magyar szervezők munkájával. Most negyedik alkalommal jártak a versenyen, első ízben rendezőként, és rendkívül büszkén és elégedetten távozhattak, hiszen minden ötletüket sikerült megvalósítani, és mind a résztvevők, mind a magyar szervezők részéről rengeteg elismerést és megbecsülést kaptak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 19:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.