Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 21. 15:07

APC InfraStruXure a Synergonnál

A Synergon Informatika Rt. az American Power Conversion (APC) InfraStruXure rendszerét választotta adatközponti infrastruktúrájának védelmére. A Synergon adatközpontjába középméretű, háromfázisú InfraStruXure megoldást telepített az APC, amely a Synergon összes központi szerverének, hálózati aktív eszközeinek, telefon-alközpontjának az elhelyezését, valamint ezek folyamatos rendelkezésre állását biztosítja. A vállalat immár tehát nem csak forgalmazza, hanem saját maga is használja az APC InfraStruXure-t.

[HWSW] A Synergon Informatika Rt. az American Power Conversion (APC) InfraStruXure rendszerét választotta adatközponti infrastruktúrájának védelmére. A Synergon adatközpontjába középméretű, háromfázisú InfraStruXure megoldást telepített az APC, amely a Synergon összes központi szerverének, hálózati aktív eszközeinek, telefon-alközpontjának az elhelyezését, valamint ezek folyamatos rendelkezésre állását biztosítja. A vállalat immár tehát nem csak forgalmazza, hanem saját maga is használja az APC InfraStruXure-t.

Az InfraStruXure lényegében egy olyan rackszekrény-rendszer, amely magában tartalmazza a beszerelt készülékek hűtéséhez, szünetmentes áramellátásához, valamint ezek felügyeletéhez szükséges eszközöket, így használatához nem szükséges speciális, magas padlós vagy más módon légkondicionált szerverszobát kiépíteni. Az InfraStruXure egy izolált környezet, amelynek belsejében az összes környezeti paraméter monitorozható, a kritikus értékek elérésekor pedig a rendszer automatikus figyelmeztető jelzést küld.

"A Synergon folyamatos növekedése és technológiai fejlődése miatt át kellett gondolnunk a szerverszoba felépítését és technikai eszközeink szünetmentes áramellátását" -- mondta el Kovács Attila, a Synergon műszaki vezérigazgató-helyettese. "Azzal, hogy a Synergon nem csak forgalmazza, hanem maga is használja az InfraStruXure-t, vagyis az APC megoldására bízza üzleti kritikus rendszereinek védelmét, a saját mintáján keresztül bizonyítja, hogy az InfraStruXure az ideális megoldás a hagyományos adatközpontokban előforduló problémák kiküszöbölésére" -- tette hozzá Bíró Viktor, az APC magyarországi képviseletének értékesítési vezetője.

Az InfraStruXure rendszerek egy weben keresztül elérhető eszközzel tervezhetők és optimalizálhatók. Az így megtervezett, a felhasználó egyedi igényeihez szabott rendszerek azután egységes, moduláris, könnyen kezelhető, előszerelt elemekből alakíthatók ki, amelyek révén csökkenthető a telepítés ideje és költsége, ráadásul a megoldás később tovább is bővíthető. A Synergonnál az új rendszer szállítása és az előzetes folyamattervezés három hetet, az üzembehelyezés pedig mindössze egy hétvégét vett igénybe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról