Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 21. 12:23

Az idén egymilliárd mobiltelefon eladása várható

Az IDC jelentése szerint az első negyedévben 26 százalékkal nőttek a mobiltelefon-eladások. 2006 első három hónapjában világszerte 226,7 millió készülék talált gazdára, a piacot továbbra is azok az előfizetők húzzák, akik régebbi telefonjukat cserélik újabbra.

[HWSW] Az IDC jelentése szerint az első negyedévben 26 százalékkal nőttek a mobiltelefon-eladások. 2006 első három hónapjában világszerte 226,7 millió készülék talált gazdára, a piacot továbbra is azok az előfizetők húzzák, akik régebbi telefonjukat cserélik újabbra.

A Nokia megőrizte vezető pozícióját, az IDC jelentése szerint a vállalat 39,6 százalékkal növelte eladásait. A második helyen továbbra is a Motorola áll, a cég a RAZR modellek sikerének köszönhetően 60 százalékos növekedést ért el és 20,3 százalékos piacrészt szerzett. A bronzérmes Samsung csupán átlag alatti, 18,4 százalékos növekedést tudott felmutatni, így aztán piaci részesedése 0,8 százalékponttal 12,8 százalékra esett vissza. A negyedik az LG volt 6,9 százalékos részesedéssel, az ötödik helyet a Sony Ericsson szerezte meg, amelynek részesedése alulról karcolta a 6 százalékot.

A rivális Strategy Analytics adatai szerint az első negyedéves mobiltelefon-forgalom 31 százalékkal 229 millió darabra nőtt a tavalyi első negyedévhez képest. A piackutató cég szerint 2006-ban a globális mobiltelefon-eladások 22 százalékkal nőnek majd és a történelem során először át fogják törni az 1 milliárdos álomhatárt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról