Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Az idén egymilliárd mobiltelefon eladása várható

Bodnár Ádám, 2006. április 21. 12:23
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az IDC jelentése szerint az első negyedévben 26 százalékkal nőttek a mobiltelefon-eladások. 2006 első három hónapjában világszerte 226,7 millió készülék talált gazdára, a piacot továbbra is azok az előfizetők húzzák, akik régebbi telefonjukat cserélik újabbra.

hirdetés
[HWSW] Az IDC jelentése szerint az első negyedévben 26 százalékkal nőttek a mobiltelefon-eladások. 2006 első három hónapjában világszerte 226,7 millió készülék talált gazdára, a piacot továbbra is azok az előfizetők húzzák, akik régebbi telefonjukat cserélik újabbra.

A Nokia megőrizte vezető pozícióját, az IDC jelentése szerint a vállalat 39,6 százalékkal növelte eladásait. A második helyen továbbra is a Motorola áll, a cég a RAZR modellek sikerének köszönhetően 60 százalékos növekedést ért el és 20,3 százalékos piacrészt szerzett. A bronzérmes Samsung csupán átlag alatti, 18,4 százalékos növekedést tudott felmutatni, így aztán piaci részesedése 0,8 százalékponttal 12,8 százalékra esett vissza. A negyedik az LG volt 6,9 százalékos részesedéssel, az ötödik helyet a Sony Ericsson szerezte meg, amelynek részesedése alulról karcolta a 6 százalékot.

A rivális Strategy Analytics adatai szerint az első negyedéves mobiltelefon-forgalom 31 százalékkal 229 millió darabra nőtt a tavalyi első negyedévhez képest. A piackutató cég szerint 2006-ban a globális mobiltelefon-eladások 22 százalékkal nőnek majd és a történelem során először át fogják törni az 1 milliárdos álomhatárt.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!