:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 20. 13:16

Az N70 volt a Nokia fejőstehene az első negyedévben

Magához tért a Nokia, a vállalat az első negyedévet emelkedő bevétellel, nyereséggel és piaci részesedéssel zárta. Erős volt a kereslet a multimédiás termékek és okostelefonok iránt.

[HWSW] Magához tért a Nokia, a vállalat az első negyedévet emelkedő bevétellel, nyereséggel és piaci részesedéssel zárta. Erős volt a kereslet a multimédiás termékek és okostelefonok iránt.

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója az első negyedévet 9,51 milliárd eurós bevétellel zárta, ez éves szinten 29 százalékos növekedést jelent, míg a nettó nyereség 21 százalékkal múlta felül a tavalyi első negyedéves szintet és 1,05 milliárd eurót tett ki. Mind a forgalom, mind a nyereség messze felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A Nokia saját becslései szerint az első negyedévben világszerte 215 millió mobiltelefon kelt el, 27 százalékkal több mint egy évvel korábban. A vállalat 75,1 millió készüléket értékesített, ez egy év alatt 40 százalékos növekedésnek felel meg. Jorma Ollila elnök-vezérigazgató elmondta, a Nokia saját piaci részesedését 35 százalékosra becsüli, ami mind a megelőző negyedévhez képest, mint a tavalyi első negyedévhez képest növekedést jelent.

Ollila kiemelte a Nokia N70 sikerét, amely rendkívül népszerű volt a vásárlók körében és az első negyedévben a cég legnagyobb nyereségtermelő készüléke lett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.