Szerző: Ady Krisztián

2006. április 20. 12:33

Megjelent az Opera 9 böngésző első nyilvános bétája

Folyamatos fejlesztést követően megjelent és letölthető az Opera Software készülő böngészőjének, az Opera 9 legújabb, első nyilvános bétaverziója. A jelenlegi információk szerint az új Opera böngésző végleges változata június végén lesz elérhető.

[HWSW] Folyamatos fejlesztést követően megjelent és letölthető az Opera Software készülő böngészőjének, az Opera 9 legújabb, első nyilvános bétaverziója. A jelenlegi információk szerint az új Opera böngésző végleges változata június végén lesz elérhető.

Az Opera 9 első nyilvános bétaváltozatában minden olyan új képesség megtalálható, melyek a korábbi, szűkebb körnek elérhetővé tett verziókban is helyet kaptak. A widgetek, azaz a kis alkalmazáspanelek mellett ebben a bétában is megtalálható a beépített Bittorrent kliens. A widgetek számos hasznos információval szolgálhatnak, megmutathatják az időt, a várható időjárást, vagy akár részvényeink árfolyamát is.

A tartalomszűrő képességgel nem csupán a nem kívánatos weboldalak, de a weboldalak egyes elemei is letilthatók, így könnyen megszabadulhatunk a flash-animációk özönétől. Az egyes lapfüleken tartott egérmutató mellett megjelenik az adott lapfül kicsinyített mása is. A 9-es változat első bétája a legutolsó 8.5-öshöz hasonlóan ingyenesen tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról