Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Nyáron kerül piacra a tengerentúlon a Fujitsu Siemens Computers ultrakönnyű noteszgépe

Ady Krisztián, 2006. április 19. 11:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Észak-Amerikában is bemutatkozott a Fujitsu exkluzív, vállalatvezetők számára készített Q-sorozatú noteszgépe, a pillekönnyű, ultrahordozható Q2010 számítógép. Az egyelőre be sem jelentett egymagos, alacsony feszültségű, 1,2 GHz-es Core Solo processzort tartalmazó, egy hüvelyknél is vékonyabb noteszgép ára 2 ezer dollár körül várható, de az ár a nyári megjelenésig még változhat.

[HWSW] Észak-Amerikában is bemutatkozott a Fujitsu exkluzív, vállalatvezetők számára készített Q-sorozatú noteszgépe, a pillekönnyű, ultrahordozható Q2010 számítógép. Az egyelőre be sem jelentett egymagos, alacsony feszültségű, 1,2 GHz-es Core Solo processzort tartalmazó, egy hüvelyknél is vékonyabb noteszgép ára 2 ezer dollár körül várható, de az ár a nyári megjelenésig még változhat.

A mindössze 1,1 kg tömegű LifeBook Q2010 alig 20 mm vékony, kiterjedése nem nagyobb egy A4-es papírlapénál. A magnéziumötvözet ház csuklópántjai titánötvözetből készültek, a felületet pedig fekete zongoralakk-bevonat fedi. A kis méret a szélesvásznú, 12,1 hüvelykes kijelző használatának köszönhető.

Fujitsu Siemens Computers LifeBook Q2010
LifeBook Q2010 a hannoveri CeBIT-en

A beépített UMTS-modul nem csak adatok letöltését, hanem komplett kommunikációt is biztosít, a mobilhívások során az irányított mikrofonok segítenek kiszűrni a környezeti zajokat. A mobilhálózatok mellett WLAN és Bluetooth vezeték nélküli csatlakozást is használhatunk. Az Intel 945GMS lapkakészletet használó noteszgépben ultraalacsony feszültségű Core Solo processzor lesz megtalálható, melyet a vállalat közleménye szerint három- vagy hatcellás akkumulátor egészít majd ki, akár 8 órás készenléti időt biztosítva. Az adatainkat, jelszavainkat integrált ujjlenyomat-érzékelő, SmartCase Logon+ alkalmazás és TPM 1.2 modul védi.