Szerző: Ady Krisztián

2006. április 19. 11:00

Nyáron kerül piacra a tengerentúlon a Fujitsu Siemens Computers ultrakönnyű noteszgépe

Észak-Amerikában is bemutatkozott a Fujitsu exkluzív, vállalatvezetők számára készített Q-sorozatú noteszgépe, a pillekönnyű, ultrahordozható Q2010 számítógép. Az egyelőre be sem jelentett egymagos, alacsony feszültségű, 1,2 GHz-es Core Solo processzort tartalmazó, egy hüvelyknél is vékonyabb noteszgép ára 2 ezer dollár körül várható, de az ár a nyári megjelenésig még változhat.

HIRDETÉS

[HWSW] Észak-Amerikában is bemutatkozott a Fujitsu exkluzív, vállalatvezetők számára készített Q-sorozatú noteszgépe, a pillekönnyű, ultrahordozható Q2010 számítógép. Az egyelőre be sem jelentett egymagos, alacsony feszültségű, 1,2 GHz-es Core Solo processzort tartalmazó, egy hüvelyknél is vékonyabb noteszgép ára 2 ezer dollár körül várható, de az ár a nyári megjelenésig még változhat.

A mindössze 1,1 kg tömegű LifeBook Q2010 alig 20 mm vékony, kiterjedése nem nagyobb egy A4-es papírlapénál. A magnéziumötvözet ház csuklópántjai titánötvözetből készültek, a felületet pedig fekete zongoralakk-bevonat fedi. A kis méret a szélesvásznú, 12,1 hüvelykes kijelző használatának köszönhető.

Fujitsu Siemens Computers LifeBook Q2010
LifeBook Q2010 a hannoveri CeBIT-en

A beépített UMTS-modul nem csak adatok letöltését, hanem komplett kommunikációt is biztosít, a mobilhívások során az irányított mikrofonok segítenek kiszűrni a környezeti zajokat. A mobilhálózatok mellett WLAN és Bluetooth vezeték nélküli csatlakozást is használhatunk. Az Intel 945GMS lapkakészletet használó noteszgépben ultraalacsony feszültségű Core Solo processzor lesz megtalálható, melyet a vállalat közleménye szerint három- vagy hatcellás akkumulátor egészít majd ki, akár 8 órás készenléti időt biztosítva. Az adatainkat, jelszavainkat integrált ujjlenyomat-érzékelő, SmartCase Logon+ alkalmazás és TPM 1.2 modul védi.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.