Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 14. 14:04

Kanyarban az új Celeronok

Japánban állítólag már kaphatók az Intel vadonatúj, 65 nanométeres csíkszélességgel gyártott Celeron M processzorai, ami egyben előrevetíti a hivatalos bejelentés közeledtét is. Ha hihetünk a híreknek, hamarosan fellebben a fátyol a Celeron M 410, 420 és 430 chipekről, amelyek órajele rendre 1,46 GHz, 1,6 GHz és 1,73 GHz. Az 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmazó processzorok 533 MHz-es front side busszal járnak.

HIRDETÉS

[HWSW] Japánban állítólag már kaphatók az Intel vadonatúj, 65 nanométeres csíkszélességgel gyártott Celeron M processzorai, ami egyben előrevetíti a hivatalos bejelentés közeledtét is. Ha hihetünk a híreknek, hamarosan fellebben a fátyol a Celeron M 410, 420 és 430 chipekről, amelyek órajele rendre 1,46 GHz, 1,6 GHz és 1,73 GHz. Az 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmazó processzorok 533 MHz-es front side busszal járnak.

Ezek a chipek már a januárban bejelentett, 65 nanométeres csíkszélességgel gyártott Core Duo és Solo (Yonah) leszármazottai, tartalmazzák annak minden fontos újdonságát: az SSE3 utasítások támogatása, a továbbfejlesztett SSE dekóder, a lebegőpontos végrehajtóegység optimalizálása, valamint az SSE és SSE2 utasítások végrehajtásának finomítása mind a nagyobb multimádiás teljesítményt célozzák.

Az új Celeronok csak egy aktív magot tartalmaznak. Lapunk értesülései szerint a chipek ugyanarról a gyártósorról kerülnek le, ahonnan a kétmagos processzorok, azonban az egyik magot letiltja bennük az Intel. Hogy a Celeronok rendelkeznek-e hardveres virtualizációs képességekkel vagy az Active Management technológiával, azt egyelőre nem tudni, ám valószínű az olcsó chipekben ezeket nem aktiválta a gyártó, mint ahogy a fejlett energiagazdákodási képességeket sem.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 19:54

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.