Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Könnyű és vékony kijelző ultrahordozható noteszgépekhez

Ady Krisztián, 2006. április 14. 11:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Toshiba Matsushita Display Technology tavaly októberben mutatta be első diódás háttérvilágítású, mindössze 2,75 mm vékony -- legvékonyabb pontján csupán 2,55 mm mély --, 11,1 hüvelykes TFT-kijelzőjét. A vegyesvállalat most újabb mérföldkő elérését jelentette be, megkezdte 12,1 hüvelykes, szintén LED-es LCD-kijelzője sorozatgyártását.

hirdetés
[HWSW] A Toshiba Matsushita Display Technology tavaly októberben mutatta be első diódás háttérvilágítású, mindössze 2,75 mm vékony -- legvékonyabb pontján csupán 2,55 mm mély --, 11,1 hüvelykes TFT-kijelzőjét. A vegyesvállalat most újabb mérföldkő elérését jelentette be, megkezdte 12,1 hüvelykes, szintén LED-es LCD-kijelzője sorozatgyártását.

Az elsősorban hordozható számítógépek, noteszgépek számára fejlesztett 12,1 hüvelykes kijelző mindössze 4,5 mm vékony a legvastagabb pontján, míg a legvékonyabb résznél alig 2,9 mm-es mélységű. A kijelző súlya alig 183 gramm, körülbelül 30 százalékkal könnyebb, mint az eddig piacra került 12 hüvelykes kijelzők. A legújabb technológia, a diódás háttérvilágítás 300 cd/m2 fényerőt és rendkívül egyenletes fényeloszlást biztosít, miközben az energiatakarékos megoldás 20-30 százalékkal csökkenti a panel energiafogyasztását. A mai noteszgépek akkumulátor-kapacitásának jelentős részét még mindig a kijelzők emésztik fel.

Toshiba-Matsushita LCD-panel

A könnyű és vékony LCD-panel felbontása megfelel a mai kívánalmaknak, az 1280 x 800 pixeles, szélesvásznú kijelzőn akár HD-tartalmak is megjeleníthetők. Ilyen kisméretű kijelzőket elsősorban az ultrahordozható, 2 kg-nál is könnyebb, felsőkategóriás noteszgépekben alkalmaznak, melyek súlya most tovább csökkenhet.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.