Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 14. 09:44

Triplázott a Sony Ericsson

Csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit a Sony Ericsson, a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon-gyártója közel háromszorosára növelte nyereségét és magabiztos piaci előrejelzést tett közzé. Kiemelkedő volt a kereslet a Walkman mobilok iránt.

[HWSW] Csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit a Sony Ericsson, a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon-gyártója közel háromszorosára növelte nyereségét és magabiztos piaci előrejelzést tett közzé. Kiemelkedő volt a kereslet a Walkman mobilok iránt.

Az első negyedévben a Sony Ericsson bevétele 55 százalékkal 1,99 milliárd euróra növekedett, a nettó nyereség pedig 32 millióról 109 millióra ugrott. Az adózás előtti eredmény több mint kétszeresére, 70 millió euróról 151 millióra növekedett. A vállalat az év első három hónapjában 13,3 millió mobiltelefont értékesített, ez éves szinten 42 százalékos növekedést jelent. Az eladott készülékekből 2,5 millió tartozott a Walkman családba, vagyis szinte minden ötödik eladott Sony Ericsson telefon.

Miles Flint elnök-vezérigazgató becslése szerint a vállalat az első negyedévben 6-7 százalékos részesedést tudott szerezni a világpiacon. Flint elmondta, nem elsődleges céljuk a piaci részesedés növelése és ezért olcsó készülékek piacra dobása, a Sony Ericsson a drágábban eladható felső kategóriás telefonokra kíván koncentrálni még a fejlődő piacokon is. Az első negyedév során a Sony Ericsson mobiltelefonok átlagos eladási ára 149 euró volt, szemben az egy évvel korábbi 137 euróval. A Nokia a napokban közölte, hogy az első negyedévben értékesített készülékeinek átlagos ára a vártnál magasabb, 103 euró volt.


Sony Ericsson Cyber-shot K800i

Az első negyedév során a Sony Ericsson rekordszámú új készüléket mutatott be, amelyek hamarosan piacra is kerülnek. Köztük van számos harmadik generációs készülék, több Walkman-modell és az első Cyber-shot márkájú mobiltelefonok, amelyekben 3 megapixeles kamerát találni. A vállalat szerint még mindig a GSM-telefonok eladásai dominálnak de egyre nagyobb a kereslet a 3G-készülékek iránt is. A Sony Ericsson várakozásai szerint a tavalyi 800-810 millió után az idén világszerte 900 millió mobiltelefon eladása várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról