Szerző: Ady Krisztián

2006. április 12. 16:27

Villámgyors internetezést biztosító adatkártya a Pannonnál

A Pannon mától, azaz április 12-től forgalmazza itthon azt a mobil adatkártyát, amely a jelenleg elérhető leggyorsabb adatátvitelt biztosíthatja a cég ügyfelei számára. Sajnos a villámgyors elérést biztosító HSDPA hálózati támogatást itthon egyelőre nem lehet igénybe venni: bár a hálózati tesztek jelenleg is zajlanak, amint azt Hajnal Gézától, a Pannon mobil adat és -üzletfejlesztési igazgatójától megtudtuk, a HSDPA-támogatás egyelőre csak bizonyos külföldi partnerhálózatokon vehető igénybe.

HIRDETÉS

[HWSW] A Pannon mától, azaz április 12-től forgalmazza itthon azt a mobil adatkártyát, amely a jelenleg elérhető leggyorsabb adatátvitelt biztosíthatja a cég ügyfelei számára. Sajnos a villámgyors elérést biztosító HSDPA hálózati támogatást itthon egyelőre nem lehet igénybe venni: bár a hálózati tesztek jelenleg is zajlanak, amint azt Hajnal Gézától, a Pannon mobil adat és -üzletfejlesztési igazgatójától megtudtuk, a HSDPA-támogatás egyelőre csak bizonyos külföldi partnerhálózatokon vehető igénybe.

Option GlobeTrotter HSDPA adatkártyaA Pannon GSM november 22-én indította el a HSDPA tesztüzemét, melyet rövid időn belül kiterjesztettek Budapest belvárosára is. A harmadik generációs hálózat műszaki hátterére épülő, ám az ott jelenleg elérhető sebességnél nagyságrendekkel gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő HSDPA (High Speed Downlink Packet Access, azaz Nagysebességű Csomagkapcsolt Letöltés) segítségével jelenleg 1,8 megabit/s-os, jövőre pedig 3,6 Mbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhetővé válik.

3G lefedettségi térkép
A Pannon harmadik generációs lefedettségi térképe,a sötétebb
színnel jelölt területeken használhatók ki a 3G-s eszközök képességei

A Pannon ma piacra dobott Option GlobeTrotter HSDPA/3G/EDGE/GPRS kártyája lényegében minden mobil adatátviteli technológiát támogat, melyek között a kapcsolat megszakadása nélkül képes váltani. Az Option GlobeTrotterrel itthon HSDPA hálózat nélkül csak maximálisan 3G-csatlakozás érhető el a Pannon hálózatán, de az EDGE-támogatás vidéken is gyorsabb adatátvitelt ígér a GPRS-nél. A Option GlobeTrotter HSDPA kártyát elsősorban a hordozható számítógéppel rendelkező üzletembereknek, illetve azon egyéni felhasználóknak ajánlja a Pannon, akik adatkommunikációs igényükre egyetlen eszközben szeretnének gyors és rugalmas megoldást kapni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 01:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.