Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Villámgyors internetezést biztosító adatkártya a Pannonnál

Ady Krisztián, 2006. április 12. 16:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Pannon mától, azaz április 12-től forgalmazza itthon azt a mobil adatkártyát, amely a jelenleg elérhető leggyorsabb adatátvitelt biztosíthatja a cég ügyfelei számára. Sajnos a villámgyors elérést biztosító HSDPA hálózati támogatást itthon egyelőre nem lehet igénybe venni: bár a hálózati tesztek jelenleg is zajlanak, amint azt Hajnal Gézától, a Pannon mobil adat és -üzletfejlesztési igazgatójától megtudtuk, a HSDPA-támogatás egyelőre csak bizonyos külföldi partnerhálózatokon vehető igénybe.

[HWSW] A Pannon mától, azaz április 12-től forgalmazza itthon azt a mobil adatkártyát, amely a jelenleg elérhető leggyorsabb adatátvitelt biztosíthatja a cég ügyfelei számára. Sajnos a villámgyors elérést biztosító HSDPA hálózati támogatást itthon egyelőre nem lehet igénybe venni: bár a hálózati tesztek jelenleg is zajlanak, amint azt Hajnal Gézától, a Pannon mobil adat és -üzletfejlesztési igazgatójától megtudtuk, a HSDPA-támogatás egyelőre csak bizonyos külföldi partnerhálózatokon vehető igénybe.

Option GlobeTrotter HSDPA adatkártyaA Pannon GSM november 22-én indította el a HSDPA tesztüzemét, melyet rövid időn belül kiterjesztettek Budapest belvárosára is. A harmadik generációs hálózat műszaki hátterére épülő, ám az ott jelenleg elérhető sebességnél nagyságrendekkel gyorsabb adatátvitelt lehetővé tevő HSDPA (High Speed Downlink Packet Access, azaz Nagysebességű Csomagkapcsolt Letöltés) segítségével jelenleg 1,8 megabit/s-os, jövőre pedig 3,6 Mbit/s-os adatátviteli sebesség is elérhetővé válik.

3G lefedettségi térkép
A Pannon harmadik generációs lefedettségi térképe,a sötétebb
színnel jelölt területeken használhatók ki a 3G-s eszközök képességei

A Pannon ma piacra dobott Option GlobeTrotter HSDPA/3G/EDGE/GPRS kártyája lényegében minden mobil adatátviteli technológiát támogat, melyek között a kapcsolat megszakadása nélkül képes váltani. Az Option GlobeTrotterrel itthon HSDPA hálózat nélkül csak maximálisan 3G-csatlakozás érhető el a Pannon hálózatán, de az EDGE-támogatás vidéken is gyorsabb adatátvitelt ígér a GPRS-nél. A Option GlobeTrotter HSDPA kártyát elsősorban a hordozható számítógéppel rendelkező üzletembereknek, illetve azon egyéni felhasználóknak ajánlja a Pannon, akik adatkommunikációs igényükre egyetlen eszközben szeretnének gyors és rugalmas megoldást kapni.