:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 10. 10:18

Tizenkét megabites ADSL a Magyar Telekomtól

A Magyar Telekom április 24-től tesztjelleggel elindítja az

[HWSW] A Magyar Telekom április 24-től tesztjelleggel elindítja az ADSL2+ technológián alapuló szolgáltatását Budapest két olyan részén, ahol korábban nem volt ADSL lefedettség. A cég az ADSL-szolgáltatás fejlesztésének következő lépéseként az ADSL2+ technológián alapuló új kereskedelmi termékek bevezetését is tervezi.

Budapest XIII. és XIV. kerületének bizonyos területein az ADSL2+ technológia által biztosított különösen nagy sávszélességű internetszolgáltatást azon felhasználók próbálhatják ki először, akik ezidáig nem élvezhették az ADSL előnyeit. Ezen területeken a Magyar Telekom az április 24. és május 31. között beérkezett új ADSL-megrendeléshez szeptember végéig 12 Mbps maximális letöltési sebességet biztosít, attól függetlenül, hogy az ügyfél milyen csomagot rendelt. A megnövelt sávszélességért a Magyar Telekom nem számít fel külön díjat

Lapunk érdeklődésére a T-Com sajtóosztályán korábban már megerősítették, hogy a vállalat az idén bevezeti az ADSL2 technológiát. A PanTel november közepe óta már kínál üzleti előfizetői részére ADSL2-szolgáltatást a Magyar Telekom hálózatán, a 4 és 6 megabites sebességű üzleti csomagok azonban egyelőre csak Budapest belső kerületeiben érhetők el. A TVnet január végén jelentette be ADSL2+ technológián alapuló "ADSL 3G" szolgáltatását, amely egyelőre csak Budapest egyes részein érhető el, de az ígéretek szerint az év hátralevő részében akár további nagyvárosokban is megjelenhet.

Az ADSL2 technológia előnye, hogy ugyanazt a vezetékes infrastruktúrát használja, mint a jelenleg elterjedt ADSL, csupán a hálózati berendezések némelyikét kell lecserélni a működtetéshez. Az ADSL2 segítségével elérhető letöltési sebesség elérheti a másodpercenkénti 12 megabitet is, vagyis ez a technológia akár már nagyfelbontású (HD) videoanyagok továbbítását is lehetővé teszi. ADSL2+ kódolásra átállással a sávszélesség még tovább növelhető akár 24 megabitesre, ráadásul leállás és üzemszünet nélkül.

Véleménye van?

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.