Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 06. 13:09:57

Ingyenes oktatást és állást is kínál a Sun Microsystems

A Sun Microsystems Kft. mesterkurzus tanfolyamot hirdet
[HWSW] A Sun Microsystems Kft. mesterkurzus tanfolyamot hirdet Solaris üzemeltetői, valamint Java-fejlesztői témákban. A cég a jelentkezők szakmai felkészültségi szintje, eddigi tapasztalatai, nyitottságuk és érdeklődésük alapján választja ki azt a 12-12 főt, akik számára a 8 hetes intenzív továbbképzést ingyenesen biztosítja. A meghallgatásokra június-júliusban kerül sor, pályázni június 15-ig lehet.

A Java EE Mesterkurzuson a kiválasztott résztvevők elmélyült elméleti és gyakorlati képzést kapnak többek között olyan témákban, mint az objektum-orientált tervezés UML-lel, J2EE alkalmazásfejlesztés NetBeans használattal, webkomponens- és EJB 3 alapú komponensfejlesztés, XML technológiák és biztonságos webszolgáltatás-fejlesztés. A Solaris Mesterkurzuson a résztvevők képzést kapnak különálló Sun Solaris, LAN-ba kapcsolt Sun Solaris, valamint nagymegbízhatóságú szerverek üzemeltetése, vállalati szintű storage- és backup-menedzsment témákban.

A kezdeményezés célja, hogy a megfelelő alapismeretekkel rendelkező szakembereknek rövid idő alatt, a munkaerőpiacon ma keresett szaktudást és kihívást jelentő feladatokat biztosítson. Amellett, hogy az oktatás költségeit -- ami a jelenlegi listaáron 2,5 millió forint -- a Sun Microsystems fizeti, szerződésben vállalja, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégzők számára legalább egy évig a Sunnál, vagy a Sun valamely partnervállalatánál munkalehetőséget biztosít. A szerződésben a résztvevők is vállalják, hogy ezzel a munkalehetőséggel élni fognak.

A hazai állásportálok, sajtóhirdetések, újságcikkek, valamint a Sun tapasztalatai arra utalnak, hogy az utóbbi években jelentősen nőtt a Java/J2EE-programozók iránti kereslet a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon. Az említett példák között találhatók olyan hirdetések is, amelyek egyszerre több tucat Java-programozó számára kínálnak munkalehetőséget. Mindemelett külföldre, Ausztriába és az Egyesült Királyságba is keresnek magyarországi Java-fejlesztőket.

"A Sun az elmúlt évben jelentős stratégiai átalakítást hajtott végre: a vállalat az informatikai infrastruktúra szakértőjeként a hardverek irányából elmozdult a szoftverek és a szolgáltatások felé" -- mondta el Kristóf Judit, a Sun Microsystems hazai leányvállalatának marketing-igazgatója. "Ennek jegyében a tradicionális spektrum jellegű szerviz szolgáltatásain túl számos új, emelt szintű szolgáltatást vezetett be. Ezen szolgáltatások meghatározó részét képezik a vállalat oktatási szolgáltatásai."

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 21:05

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.