Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 6. 11:17

Százmilliárdos bevételről álmodik a Dell

Ázsiai és európai terjeszkedésével a Dell közel megduplázhatja forgalmát, amely így hamarosan elérheti akár a 100 milliárd dollárt is -- mondta egy interjúban Kevin Rollins elnök-vezérigazgató, ám arról nem beszélt, mikorra kívánják elérni a bűvös összeget.

HIRDETÉS

[HWSW] Ázsiai és európai terjeszkedésével a Dell közel megduplázhatja forgalmát, amely így hamarosan elérheti akár a 100 milliárd dollárt is -- mondta egy interjúban Kevin Rollins elnök-vezérigazgató, ám arról nem beszélt, mikorra kívánják elérni a bűvös összeget.

"Elérhető? Igen. Megmondjuk hogy mikorra? Nem. A lényeg az, hogy növekedni fogunk" -- mondta Rollins. A Dell vezetője 2005 februárjában úgy vélte, az akkor kezdődött pénzügyi évben a cég elérheti a 60 milliárd dolláros forgalmat, a következőben -- ami jelenleg is tart -- pedig a akár 80 a milliárdot is. A Dell legutóbbi pénzügyi évét 14 százalékos növekedéssel és 55,9 milliárd dolláros bevétellel zárta, ez némileg elmaradt a beígért 60 milliárdtól és az elemzői elvárásoktól is, miután a cég csökkentette egyes belépő szintű PC-i árát. A jelenlegi évre

Az amerikai PC-piacot toronymagasan, 30 százalék feletti részesedéssel vezető Dellnek mindenképpen Ázsiához és Európához kell fordulnia annak érdekében, ha az eddigi ütemben kívánja tovább növelni forgalmát. A legutóbbi negyedévben az amerikai forgalom mindössze 10 százalékkal emelkedett, miközben az Államokon kívül a bevétel minden régióban gyorsabban nőtt, Kínában 28 százalékkal, Ázsia többi részén 21 százalékkal, Európában pedig 18 százalékkal. Az amerikai cég forgalmának 43 százaléka származott külföldről.

Az informatikai ipar vállalatai közül egyedül az IBM és a HP éves bevétele közelíti meg a 100 milliárd dollárt, de csak alulról. Az IBM legutóbbi évét 91,13 milliárdos forgalommal zárta, a HP pedig 86,7 milliárd dollárt könyvelhetett el.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 02:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.