:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 5. 12:19

A vállalati megfelelési megoldások terén erősített az SAP

Az SAP AG bejelentette a vállalatközi megfelelési megoldások piacán vezető pozícióval rendelkező Virsa Systems Inc felvásárlását. A két vállalat korábban is szoros partneri kapcsolatokat ápolt és az SAP viszonteladója volt egyes Virsa-termékeknek. Az akvizíció bejelentésére a Virsa Simplify címmel megrendezett 2006-os ügyfélkonferenciáján, Las Vegasban került sor. A készpénzes végrehajtott tranzakció feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] Az SAP AG bejelentette a vállalatközi megfelelési megoldások piacán vezető pozícióval rendelkező Virsa Systems Inc felvásárlását. A két vállalat korábban is szoros partneri kapcsolatokat ápolt és az SAP viszonteladója volt egyes Virsa-termékeknek. Az akvizíció bejelentésére a Virsa "Simplify" címmel megrendezett 2006-os ügyfélkonferenciáján, Las Vegasban került sor. A készpénzes végrehajtott tranzakció feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A bejelentéskor az SAP azt is közölte, hogy az akvizíció lezárása az illetékes versenyhatóságok jóváhagyásának megszerzése után, 2006 májusában várható. A kaliforniai Fremont városából irányított Virsa közel 250 főt foglalkoztat, és az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságban, Németországban, Indiában és Ausztráliában is tart fenn irodákat. Bár az integrációs tervek kidolgozása még folyik, az SAP ígérete szerint tovább működteti ezeket az irodákat, a Virsa dolgozóit pedig az SAP America szervezetébe és a nemzetközi SAP Labs hálózatba integrálja.

Az 1996-ban alapított Virsa 300-nál is több nagyvállalati ügyféllel rendelkezik a fontosabb vertikális piaci szegmensekben, közülük sokan a Global 1000 listán is szerepelnek. A Virsa olyan megoldásokat fejleszt, amelyek segítségével a vállalatok valós időben biztosíthatják hogy tevékenységük megfelel a hatósági szabályozásoknak. Az SAP szerint a Virsa felvásárlása része annak a stratégiának, amelynek értelmében a vállalat -- sikeres organikus növekedését fenntartva -- hiánypótló akvizíciókkal szélesíti tovább kínálatát, és teszi elérhetővé az ügyfelek szükségleteit kielégítő speciális technológiákat és képességeket az egyes ágazatokban illetve ágazatközi felhasználási területeken.

Az akvizícióval megszerzett, heterogén IT-környezetekben is működőképes, fejlett megfelelési megoldások mérséklik a kockázatot és a költségeket, és szorosabb ellenőrzést tesznek lehetővé az üzleti működés felett -- írja közleményében az SAP.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.