Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megkülönböztető matricát kapnak a Vistára termett PC-k

Bodnár Ádám, 2006. április 03. 16:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[HWSW] Elindult a Microsoft "Windows Vista Capable" programja, a matricát azok a számítógépek kapják meg, amelyek alkalmasak a jövő januárban érkező új operációs rendszer futtatására. A Microsoft elvárásai szerint a gépben ehhez egy "modern" processzorra, legalább 512 megabájt memóriára és DirectX 9-es videochipre van szükség.

A Microsoft a tavaly április Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) rendezvényen jelentette be a Vista Capable programot, bár akkor az operációs rendszert még Longhornnak nevezték. A cég szerint elsőként a Vista otthoni változatát, a Home Basicet futtató konfigurációkat látják el matricával, a több szolgáltatást tartalmazó verziók hardverigényét a későbbiekben teszik közzé.

A Vistát úgy tervezték, hogy bár viszonylag gyengébb gépeken is fusson, kihasználja az erősebb hardverekben rejlő lehetőségeket. A Microsoft szerint az új operációs rendszer azokon a gépeken nyújtja majd a legnagyobb élményt, amelyeket legalább 64 megabájt grafikus memóriával és a Windows Display Driver Modelt és a Pixel shader 2.0 specifikációt támogató videochippel rendelkeznek, valamint támogatják az 1280x1024 pixeles felbontást. Ami igaz az igaz, ennél gyengébb videokártyát ma már csak elvétve találni az üzletekben.

Ha valaki régebbi operációs rendszerét cseréli le a Vistára, a beállítások automatikusan a gép képességeihez igazodnak majd, de a felhasználónak lehetősége lesz a finomhangolásra. A számítógépgyártók is a géphez igazított beállítással adják majd át a vistás konfigurációkat, de természetesen a vevő ezeket később megváltoztathatja.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.