Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 3. 14:35

Mobil lesz a Novell GroupWise

A Novell a BrainShare konferencián bejelentette, hogy együttműködik az Intellisync és a Research in Motion cégekkel annak érdekében, hogy a GroupWise csoportmunka-megoldása a lehető legtöbb mobil eszközzel együttműködjön.

[HWSW] A Novell a BrainShare konferencián bejelentette, hogy együttműködik az Intellisync és a Research in Motion cégekkel annak érdekében, hogy a GroupWise csoportmunka-megoldása a lehető legtöbb mobil eszközzel együttműködjön.

Az Intellisync alapokra épülő, jelenleg bétatesztelés alatt álló Novell GroupWise Mobile Server több mint 400 mobil eszköz és lényegében az összes mobil operációs rendszer akadálymentes integrációját biztosítja majd. A GroupWise Mobile Server vezeték nélküli push e-mail-, határidőnapló-, feladat- és kapcsolat-szinkronizációt tesz lehetővé a felhasználók Windowst, Symbiant vagy Palm OS-t futtató mobil eszközei és a GroupWise szerver között.

A Research in Motion (RIM) által fejlesztett BlackBerry Enterprise Server v4.1 for Novell GroupWise használatával a BlackBerry-felhasználók is egyszerűbben csatlakozhatnak a GroupWise-hoz. A hamarosan kapható új verzió megkönnyíti a BlackBerry készülék kezelését, tovább bővíti a platformot a fejlesztők számára, és integrálható a Novell GroupWise Messenger-rel is.

Az IDC regionális elemzése szerint a mobil munkatársakat alkalmazó vállalatoknál a legfontosabb feladat az e-mailekhez való hozzáférés biztosítása. A piackutató cég egy másik előrejelzése szerint a mobil dolgozók száma 2004-ben világszerte meghaladta a 650 millió főt, 2009-re azonban számuk pedig elérheti akár a 850 milliót is. A vezeték nélküli kapcsolaton keresztül levelező dolgozók száma pedig a várakozások szerint a tavalyi 6,5 millióról 2009-re 123 millióra nő majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról