Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Koreában már előfizetők is tesztelhetik a WiBro szolgáltatást

Ady Krisztián, 2006. április 03. 11:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung Electronics bejelentette, hogy megállapodást kötött Dél-Korea legnagyobb mobilszolgáltatójával, a Korea Telecommal a kísérleti jellegű WiBRO (wireless broadband) szolgáltatás elindításáról. A WiBRO egy olyan új technológia, amely vezeték nélkül hálózaton, szélessávon továbbíthat nagy távolságra hangot, adatot és videót, illetve videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk a segítségével.

[HWSW] A Samsung Electronics bejelentette, hogy megállapodást kötött Dél-Korea legnagyobb mobilszolgáltatójával, a Korea Telecommal a kísérleti jellegű WiBRO (wireless broadband) szolgáltatás elindításáról. A WiBRO egy olyan új technológia, amely vezeték nélkül hálózaton, szélessávon továbbíthat nagy távolságra hangot, adatot és videót, illetve videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk a segítségével.

A Korea Telecom 2006. március 3-a és 25-e között olyan felhasználókat keresett, akik notebook-kal is rendelkeznek. Közel 12 ezer jelentkezőből mindössze 3 ezer szerencsésnek adatott meg a lehetőség, hogy Szöulban és környékén kipróbálhassák az első valós hálózaton elindított WiBRO szolgáltatást. A Samsung minden előzetes hálózati fejlesztést, tesztelést és installációt elvégzett már 2005-ben, majd 1000 darab M8000-as mobiltelefont, valamint 2000 PCMCIA kártyát osztott szét a jelentkezők között.

WiBro-képes mobileszközök a Samsungtól
WiBro-képes mobileszközök a Samsungtól

A WiBRO szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az IEEE 802.16e szabványnak megfelelő eszközok támogatásával a felhasználók adatokat cseréljenek egymással fix telepítésű, illetve hordozható noteszgépeken és mobiltelefonokon keresztül. Az adatátviteli sebesség maximum 3 megabit/s lehet felhasználónként. "A Samsung a Korea Telecom-mal kötött együttműködés után a világ többi részén is bevezeti a Mobile WiMAX technológiát" -- mondta Kitae Lee, a Samsung Telekommunikációs Üzletágának elnöke.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.