Szerző: Ady Krisztián

2006. április 3. 11:06

Vitai Attila lesz a Vodafone törökországi vezetője

HIRDETÉS

Vitai Attila
Vitai Attila
[HWSW] A Vodafone bejelentette, hogy a Telsim török mobilszolgáltató megvásárlását lezáró hatósági engedélyezési eljárást követően a Vodafone Magyarország jelenlegi vezérigazgatóját, Vitai Attilát nevezik ki a Vodafone törökországi vezetőjének.

Vitai Attilát 2000. február 9-én nevezték ki a Vodafone hazai leányvállalatának élére. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója több mint huszonegy éve tevékenykedik a telekommunikáció területén, korábban több vezetői poziciót töltött be a Motorolánál mind regionális, mind európai szinten. Vitai új pozícióját az akvizíció lezárása után veszi át és magyarországi utódjának kinevezéséig a Vodafone magyarországi vezetését is ellátja majd.

A Vodafone tavaly decemberben jelentette be, hogy 4,5 milliárd dollárért felvásárolja Törökország második legnagyobb mobilszolgáltatóját, a Telsimet. Törökország Európa második legnagyobb lakosságú piaca, a mobilpenetráció pedig csupán 53 százalékos, így az országban hatalmas növekedési lehetőség előtt áll a Telsim, illetve rajta keresztül a Vodafone. A török piac a Vodafone negyedik legnagyobb piaca lehet, ráadásul a lakosság 47 százaléka 25 év alatti.

A 4,5 milliárdos vételár kifizetésével a Vodafone tulajdonába kerülnek a Telsim vagyontárgyai, azonban a Vodafone nem vállalta át a Telsim tartozásait a hálózati berendezéseket szállító Nokia, illetve a Motorola felé. A 4,5 milliárdos ár mellett a Vodafone-nak körülbelül 400 millió dolláros forgalmi adót is fizetnie kell, melyet a később fizetendő adókból leírhat. A Vodafone eredetileg az első negyedévben várta a tranzakcó lezárultát, a szükséges engedélyek megérkezését.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 18:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.