Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 31. 15:18

Együttműködési megállapodás a Siemens és a BME között

Dr. Molnár Károly rektor és Dr. Beke-Martos Gábor, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója ma írták alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Siemens közötti, az idei együttműködésre vonatkozó megállapodást. Az aláírási ünnepségen kiosztották a 2005. évi Werner von Siemens Excellence Award díjpályázat nyerteseinek okleveleit és jutalmait is.

[HWSW] Dr. Molnár Károly rektor és Dr. Beke-Martos Gábor, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója ma írták alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Siemens közötti, az idei együttműködésre vonatkozó megállapodást. Az aláírási ünnepségen kiosztották a 2005. évi Werner von Siemens Excellence Award díjpályázat nyerteseinek okleveleit és jutalmait is.

A két fél 1999-ban kötött öt évre szóló támogatási szerződést, amelyet 2004-ben újabb ötéves ciklusra terjesztettek ki. Az ennek szellemében létrejött, idei évre szóló -- a sorban immár nyolcadik -- megállapodás a felek közötti együttműködés változatos formáit rögzíti. Így a BME tájékoztatást, információt nyújt a Siemens által kért témákban, támogatja a Siemens szakmai munkáját, és segítséget ad a Siemensnél szükséges továbbképzési feladatok megoldásához.

A Siemens a maga részéről szakképzési hozzájárulást nyújt a BME különféle szervezeteinek javára, támogatja az ott folyó innovációs munkát, hozzájárul az egyetemi infrastruktúra fejlesztéséhez, Siemens-díjakat tűz ki kiemelkedő tanulmányi eredmények és tudományos diákköri munka jutalmazására, segíti a német nyelvű mérnökképzést és a MAFC működését, kapcsolatai révén pedig közreműködik a BME kapcsolatépítésében németországi intézményekkel és szervezetekkel.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 22:08

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!