Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Együttműködési megállapodás a Siemens és a BME között

Bodnár Ádám, 2006. március 31. 15:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Dr. Molnár Károly rektor és Dr. Beke-Martos Gábor, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója ma írták alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Siemens közötti, az idei együttműködésre vonatkozó megállapodást. Az aláírási ünnepségen kiosztották a 2005. évi Werner von Siemens Excellence Award díjpályázat nyerteseinek okleveleit és jutalmait is.

[HWSW] Dr. Molnár Károly rektor és Dr. Beke-Martos Gábor, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója ma írták alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Siemens közötti, az idei együttműködésre vonatkozó megállapodást. Az aláírási ünnepségen kiosztották a 2005. évi Werner von Siemens Excellence Award díjpályázat nyerteseinek okleveleit és jutalmait is.

A két fél 1999-ban kötött öt évre szóló támogatási szerződést, amelyet 2004-ben újabb ötéves ciklusra terjesztettek ki. Az ennek szellemében létrejött, idei évre szóló -- a sorban immár nyolcadik -- megállapodás a felek közötti együttműködés változatos formáit rögzíti. Így a BME tájékoztatást, információt nyújt a Siemens által kért témákban, támogatja a Siemens szakmai munkáját, és segítséget ad a Siemensnél szükséges továbbképzési feladatok megoldásához.

A Siemens a maga részéről szakképzési hozzájárulást nyújt a BME különféle szervezeteinek javára, támogatja az ott folyó innovációs munkát, hozzájárul az egyetemi infrastruktúra fejlesztéséhez, Siemens-díjakat tűz ki kiemelkedő tanulmányi eredmények és tudományos diákköri munka jutalmazására, segíti a német nyelvű mérnökképzést és a MAFC működését, kapcsolatai révén pedig közreműködik a BME kapcsolatépítésében németországi intézményekkel és szervezetekkel.