Szerző: Bőle György

2000. június 20. 04:56

Új Voodoo2 T&L egységgel!

Egyre elfogadottabb az az álláspont, hogy a mai drága grafikus chipek hihetetlen fillrate-je a szűkös memória-sávszélességen elvész, ezáltal létjogosultágot nyerve az olyan sávszélességet jobban kihasználó, olcsó termékek, mint például a KYRO (PowerVR3).
Valószínűleg ez is inspirálhatta a japán RealVision mérnökeit, amikor egy új Voodoo2-re épülő kártya kifejlesztésébe fogtak. Az új kártya lelke (a hihetlen olcsó) 1 vagy 2 Voodoo2-es chip, amiket egy külső T&L feldolgozó egységgel párosítottak, így érve el a kívánt sebességet.

A saját fejlesztésű, GA400 nevű geometriai feldolgozó egységgel felvértezett Voodoo2 akár 12 millió poligon kiszámítására is alkalmas, elérve ezzel egy GeForce teljesítményét.
Természeten a kártya továbbra is rendelkezik a Voodoo2 minden gyengeségével, és nagy valószínűséggel túl nagy sikerre sem számíthat. Bár megérzésem szerint itt most nem is igazán a siker volt a cél, hanem inkább a GA400 T&L chip reklámozása. A GA400 ugyanis a cég több nagyteljesítményű, főleg CAD-es célra kifejlesztett kártyájának a geometriai lelke, és ezzel a Voodoo2-es húzással kelő figyelem irányítható rá. A GA400 chip-pel felszerelt kártyákat főleg középkategóriás CAD rendszerekbe szánják.

[Forrás]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.