Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 14. 09:28

A BEA megnyitotta a Kodo forráskódját

A BEA Systems megnyitotta, és Open JPA néven elérhetővé tette a BEA Kodo perzisztenciamotor forráskódjának jelentős részét, -- adta hírül az Alerant, a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

[HWSW] A BEA Systems megnyitotta, és Open JPA néven elérhetővé tette a BEA Kodo perzisztenciamotor forráskódjának jelentős részét, -- adta hírül az Alerant, a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

Az Open JPA egy Java perzisztencia megoldás, adatbázisban tárolt objektumok használatát teszi lehetővé Java környezetben. Fontos feladata a Java objektumok memóriában levő verziójának tárolása, így az átmeneti elemek, mint például az online bevásárlókosarak tartalma vagy jegyfoglalások, hosszabb ideig tárolhatókká és visszakereshetőkké válnak. Az Open JPA ezen kívül leegyszerűsíti a fejlesztés folyamatát, használatával a fejlesztők az üzleti problémák megoldására koncentrálhatnak, és egyszerűen összeilleszthetik a nyílt forráskódú Open JPA terméket más eszközökkel.

Mint ismeretes, a BEA 2005 novemberében, a SolarMetric felvásárlásának részeként szerezte meg a Kodót. Mivel a nyílt és vegyes forráskódú fejlesztés iránt elkötelezett közösségek részéről is sok igény érkezett a Kodo forráskódjainak megnyitására, a BEA most elérhetővé tette azok nagy részét.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 21:40

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!