Szerző: Bodnár Ádám

2006. március 1. 12:22

Jogsértő kód miatt javították az Internet Explorert

A Microsoft kedden elérhetővé tett egy frissítést az Internet Explorerhez, amely megváltoztatja a pluginek kezelését. A lépésre azért volt szükség, mert a vállalat szabadalmi perben áll a Kaliforniai Egyetemmel és az Eolas Technologies-zal, amelyek szerint a böngésző plugin-kezelése szabadalomsértő.

[HWSW] A Microsoft kedden elérhetővé tett egy frissítést az Internet Explorerhez, amely megváltoztatja a pluginek kezelését. A lépésre azért volt szükség, mert a vállalat szabadalmi perben áll a Kaliforniai Egyetemmel és az Eolas Technologies-zal, amelyek szerint a böngésző plugin-kezelése szabadalomsértő.

A frissítés megváltoztatja az ActiveX-vezérlők működését, ami azt eredményezheti, hogy egyes weboldalak hibásan jelennek meg. Bár a Microsoft véleménye szerint a változások nem lesznek hatással az alkalmazásokra vagy a felhasználói élményre, a cég mégis azt kéri a weboldalak fejlesztőitől, hogy ellenőrizzék az oldalaik kompatibilitását a frissített böngészővel. A felhasználók számára mindössze annyi lesz a változás, hogy egy egérkattintással többre lesz szükségük, ha kapcsolatba akarnak lépni a beágyazott ActiveX-tartalommal, például Flash animációkkal vagy Java appletekkel.

A javítócsomag egyelőre egy opcionális frissítésként érhető el a Windows Update és a Microsoft Download Center weboldalakon. A vállalat szóvivője szerint a felhasználók többsége az elkövetkező hónapok során más frissítésekkel együtt minden bizonnyal telepíteni fogja az Internet Explorer frissítését is, amely a böngésző 6-os verziójához érhető el. A jelenleg forgalomban levő Windows-változatok is hamarosan úgy kerülnek piacra, hogy az Internet Explorer 6 frissített verzióját tartalmazzák -- értesült az ActiveWin. Az Internet Explorer 7 már eleve úgy készül, hogy ne tartalmazzon jogsértő technológiát.

A Kaliforniai Egyetem és az Eolas Technologies 1999-ben perelték be a Microsoftot szabadalombitorlás miatt és több mint félmilliárd dollár kártérítés mellett azt követelték, hogy a cég állítsa le az összes szabadalomsértő termékének, köztük az Internet Explorernek a forgalmazását. A hét éve tartó persorozat kimenetele továbbra is bizonytalan.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 25. 21:38

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!