:

Szerző: Ady Krisztián

2006. február 28. 13:46

Három megapixeles fényképezőgép a Sony Ericsson új, Cyber-shot márkájú mobiljaiban

Újabb márkát vesz át a Sonytól a Sony Ericsson, a Walkman mobilok után megérkeztek az első Cyber-shot márkanévvel forgalmazott, képkezelésre felturbózott fényképezőgép-mobilok. A K800 és K790 mobiltelefonokban 3,2 megapixeles, autofókuszos fényképezőgépet találhatunk, Xenon vaku és az új BestPic képkezelő technológia mellett.

[HWSW] Újabb márkát vesz át a Sonytól a Sony Ericsson, a Walkman mobilok után megérkeztek az első Cyber-shot márkanévvel forgalmazott, képkezelésre felturbózott fényképezőgép-mobilok. A K800 és K790 mobiltelefonokban 3,2 megapixeles, autofókuszos fényképezőgépet találhatunk, Xenon vaku és az új BestPic képkezelő technológia mellett.

Közeli rokonok

Mindkét új fényképező-mobiltelefon 2006 második negyedévében kerül piacra. A K800-as modell harmadik generációs hálózatokat is támogat, míg a 790-es csak GSM hálózatokon használható, a készülékek egyéb paramétereiket tekintve megegyeznek, így kinézetük is azonos, leszámítva a K800-ban található második kamerát, amely a videohívások nélkülözhetetlen kelléke.

A nagyméretű, 320 x 240 pixeles, 262 ezer színű kijelzővel ellátott mobiltelefonok tipikus Sony Ericsson dizájnt kaptak, a készülékek oldalra fordítva pedig valódi digitális kamerává válnak, a Sony Cyber-shot digitális fényképezőgépekre jellemző menüfelülettel és képességekkel. Ebből a felületből a Sony korábbi autofókuszos telefonjai -- K750i, W800i -- már mutattak némi ízelítőt.


Sony Ericsson K800i

Nem egy képet készítenek, hanem kilencet

A Sony Ericsson mobiltelefonokba épített BestPic technológia kissé kiveszi a kezünkből az irányítást, ugyanis a készülék a kioldógomb lenyomásakor nem egyetlen, hanem 9 teljes, 3,2 megapixel felbontású fényképet készít el. Átmeneti tárolója segítségével négyet eltárol a lenyomást megelőző pillanatokról, újabb négyet pedig a szándékunk szerint elkészített kép után rögzít. Az ily módon elkészített fotók közül könnyedén kiválaszthatjuk melyikkel sikerült a legjobban elkapni a pillanatot.

A K800 és K790 mobiltelefonok a fotókat azonnal képesek PictBridge-kompatibilis nyomtatóra küldeni, így egy megfelelő fotónyomtatóval számítógép használata nélkül is kinyomtathatjuk a képeket. A beépített böngésző nem csak a Google Blogger blogjainak fényképes frissítésére alkalmas, hanem RSS formátumú hírek olvasását és a beépített Google Search használatát is biztosítja. A vezeték nélküli kapcsolódást Bluetooth 2.0 biztosítja, mely akár 100 méteres hatótávolsággal is rendelkezik.

A készülékek 64 megabájtnyi beépített memóriája Memory Stick Micro (M2) memóriakártyával bővíthető tovább, melyre nem csak képek, hanem zeneszámok is tölthetők. Az MP3, AAC, AAC+ és eAAC+ kódolású dalok mellett az RDS-es beépített rádiót is hallgathatjuk. A készülékek fogyasztói ára egyelőre sajnos nem ismert.


Sony Ericsson Z530i

A belépő szint is frissül, Walkman-telefonnal is

A két új fényképezőgép-mobil mellett a Sony Ericsson bemutatta belépő szintű sorozata legújabb tagjait is. A K310 és K510 telefonok VGA-kamerával rendelkeznek, emellett 128 x 160 pixeles, nagy fényerejű kijelzőket találhatunk rajtuk. A középkategóriát képviselő Z530 kagylóformájú mobil már 1,3 megapixeles fotók készítésére is alkalmas, memóriáját Memory Stick Micro memóriakártyákkal tovább bővíthetjük. Mindegyik telefon képes MP3 dalok megszólaltatására, Java 3D-s játékok futtatására, e-mail postafiókok kezelésére és Bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal is ellátták őket. Az RRS hírolvasó modul ezekből a készülékekből sem hiányozhat.

A Z530 mobilból készített W300 Walkman-telefon csak VGA kamerával rendelkezik, külseje viszont a megszokott narancs-fekete dizájnt viseli. A legújabb és valószínűleg legolcsóbb Walkman-telefont 256 megabájtos memóriakártyával együtt dobja piacra a Sony Ericsson. A beépített rádió itt is képes az RDS állomásnevek kijelzésére, a hangzást pedig Sony Mega Bass technológia javítja. A négysávos, EDGE adatátvitelre is képes zenemobil a repülőgépeken is használható a GSM-modult kikapcsoló repülő üzemmódnak köszönhetően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.