:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 23. 14:23

A Novell a hazai személyazonosság-kezelési piac élén

A Novell hazánkban is bevezette piacvezető személyazonosság-kezelő megoldása, a Novell Identity Manager legújabb, 3-as verzióját. Hargitai Zsolt, a vállalat rendszermérnöke a szoftvert bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Novell IDM3 legfontosabb újdonságai közé tartozik az automatizált, workflow-alapú erőforráskiosztás, valamint a törvényi előírásoknak (pl. Sarbanes-Oxley) megfelelő auditálás és riportkészítés. A felhasználók szemszögéből látványos fejlesztésen esett át a telefonkönyv és a szervezeti ábra, a felhasználó számára delegálható vált az adamódosítás és bővültek a jelszó-visszaállítás lehetőségei.

[HWSW] A Novell hazánkban is bevezette piacvezető személyazonosság-kezelő megoldása, a Novell Identity Manager legújabb, 3-as verzióját. Hargitai Zsolt, a vállalat rendszermérnöke a szoftvert bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Novell IDM3 legfontosabb újdonságai közé tartozik az automatizált, workflow-alapú erőforráskiosztás, valamint a törvényi előírásoknak (pl. Sarbanes-Oxley) megfelelő auditálás és riportkészítés. A felhasználók szemszögéből látványos fejlesztésen esett át a telefonkönyv és a szervezeti ábra, a felhasználó számára delegálható vált az adamódosítás és bővültek a jelszó-visszaállítás lehetőségei.

Az IDC piackutató vállalat szerint hazánkban a biztonsági szoftverek piaca évi átlagban 17,1 százalékkal növekedik és 2009-re eléri az 50 millió dollárt. Magyarországon ma még a biztonsági szoftverek piacának mindössze 20 százalékát teszik ki a személyazonosság-kezelési megoldások, de a piac növekedési üteme több mint kétszerese a biztonsági szoftverekének, eléri a 35 százalékot éves szinten. A hazai piac vezetője 33 százalékos piaci részesedéssel a Novell -- derül ki az IDC adataiból.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.