Szerző: Bodnár Ádám

2006. február 22. 14:19

Itthon is hódítanak az AMD-alapú PC-k

Az árérzékeny és teljesítményre éhes otthoni felhasználók után az AMD most a hazai vállalati világot is meghódítja: több mint ezer darab AMD-alapú asztali gépet vásárolt eszközparkjának folyamatos frissítése céljából a Raiffesen Bank. A vállalat választása a HP Business Desktop dx5150 konfigurációkra esett, a bank informatikai rendszere így Magyarország legnagyobb, HP által szállított AMD-alapú kliens infrastruktúrája lett. A Raiffeisen Bank hazai alapításától kezdve a HP ügyfele.

[HWSW] Az árérzékeny és teljesítményre éhes otthoni felhasználók után az AMD most a hazai vállalati világot is meghódítja: több mint ezer darab AMD-alapú asztali gépet vásárolt eszközparkjának folyamatos frissítése céljából a Raiffesen Bank. A vállalat választása a HP Business Desktop dx5150 konfigurációkra esett, a bank informatikai rendszere így Magyarország legnagyobb, HP által szállított AMD-alapú kliens infrastruktúrája lett. A Raiffeisen Bank hazai alapításától kezdve a HP ügyfele.

Az ATI Radeon Xpress 200 integrált chipkészletre épülő HP Business Desktop dx5150 számítógépek kivépítéstől függően AMD Sempron vagy Athlon processzort tartalmaznak. A bank informatikai szakembereinek munkáját megkönnyítendő, a HP gyárában az ügyfél által igényelt BIOS-beállítások kerülnek a gépekre, ami jelentősen csökkenti a telepítéshez, majd a menedzsmenthez szükséges időt és költséget.

Az AMD a szerverek piacán látványos sikereket ért el Opteronjával, az IDC adatai szerint a negyedik negyedévben eladott x86-szerverek több mint 14 százaléka már AMD chipet tartalmazott. A vállalat azonban az asztali gépek és notebookok világában is sikert sikerre halmoz, a Mercury Research adatai szerint a negyedik negyedévben értékesített desktop PC-k 24 százalékában és a noteszek 15 százalékában dobogott AMD-szív.

Az athlonos, turionos és sempronos konfigurációk elsősorban az otthoni felhasználók körében népszerűek, de a vállalatok és más nagyobb szervezetek körében is egyre keresettebbek. Az amerikai légierő tavaly 10 ezer AMD-alapú dx5150 asztali számítógépet rendelt a Hewlett-Packardtól, amelyeket a világszerte jelen levő katonai támaszpontokon helyeztek üzembe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról