Szerző: Ady Krisztián

2006. január 31. 14:16

Villámgyors letöltés és feltöltés a TVnettől

Elsőként teszi elérhetővé az ADSL2+ technológiát, az általuk harmadik generációsnak hívott internetszolgáltatást a lakossági és az üzleti felhasználóknak a TVnet Kft., melyen keresztül azonos fel és letöltési sebességet biztosító, úgynevezett szinkron DSL (SDSL) csomagokat is kínál február elsejétől.

[HWSW] Elsőként teszi elérhetővé az ADSL2+ technológiát, az általuk harmadik generációsnak hívott internetszolgáltatást a lakossági és az üzleti felhasználóknak a TVnet Kft., melyen keresztül azonos fel és letöltési sebességet biztosító, úgynevezett szinkron DSL (SDSL) csomagokat is kínál február elsejétől.

Budapest 70 százalékán

A 800 millió forintos kezdő beruházásból saját hálózati eszközökre alapozott ADSL 3G gerinchálózat jelenleg Budapest 21 telefonközpontját fedi le, de a szolgáltató fél éven belül -- az igényeknek megfelelően -- már vidéki nagyvárosokba is el kívánja vinni szolgáltatását. Az egyéni ügyfeleknek -- hűségnyilatkozat aláírása nélkül -- 1 megabit/s-os letöltést nyújtó ADSL 3G csomagot kínálnak havi bruttó 6 240 forintért, de a magánszemélyek akár 6,5 megabit/s-os csomagokra is előfizethetnek február elsejétől. A céges előfizetők akár 16 megabit/s-os csomagokat is választhatnak, de igény szerint akár 24 megabit/s is elérhető.

Az aszinkron szolgáltatás mellett a TVnet Kft szinkron csomagokat (SDSL) is elérhetővé tesz azon ügyfelek számára, akiknek a feltöltés legalább annyira fontos, mint a letöltési sebesség. A vállalat 1 év hűségnyilatkozat vállalása mellett lakossági előfizetők számára mindkét irányban 512 kbit/s-os sebességet biztosító csomagot nyújt bruttó 12900 forintos áron, míg az üzleti előfizetők bruttó 40 ezer forintért 1 megabites le- és feltöltési sebességű csomagra fizethetnek elő.

A szolgáltatás hátterét a japán Allied Telesyn hálózati eszközei biztosítják. A saját infrastruktúrán nyújtott szolgáltatás rugalmasabb ügyfélszolgálatot, saját szakembergárdát kíván. Ezekre a feladatokra mintegy 20 fős műszaki csoporttal készült fel szolgáltató, mely az új csomagoknak köszönhetően szeretné ez évben megduplázni ügyfelei számát. Az új csomagokra természetesen a TVnet jelenlegi ügyfelei is átmigrálhatnak, melynek köszönhetően változatlan áron nagyobb adatátviteli sebességet tapasztalhatnak. Ennek részleteiről a TVnet Kft. honlapja nyújt majd bővebb információkat.


ifj. Lengyel Tibor, a TVnet ügyvezető igazgatója

Grandiózus tervek

"A jelenlegi felmérések szerint az internet-penetráció hazánkban 18-19% körüli" -- mondta ifj. Lengyel Tibor, a TVnet ügyvezető igazgatója. "2006 végére ez az érték a 30 százalékot is elérheti, feltéve, ha az ADSL-szolgáltatások hazai tarifája jelentős mértékben csökken" -- tette hozzá. A szolgáltatás megteremti annak a lehetőségét is, hogy a TVnet saját fejlesztésű új szolgáltatásai, például a "triple play" szolgáltatások, azaz az internetalapú hang, kép, és multimédia továbbítás a lehető legrövidebb időn belül juthassanak el a jövőben az ügyfelekhez.

Az Allied Telesyn a TVnet ADSL 3G szolgáltatásai alapjául az iMAP (Integrated Multiservice Access Platform) termékcsalád legnagyobb tagját, az iMAP 9700-ast helyezte üzembe 2005. novemberében az iMG (Integrated Multiservice Gateway) termékcsaláddal együtt. Az iMAP 9700-as a TVnet oldalán koncentrálja a felhasználói kapcsolatokat, míg az iMG az otthoni előfizetők kapcsolódási pontja lesz; ezek az eszközök az ADSL mellett alkalmasak az ADSL 2+, azaz a TVnet ADSL 3G szolgáltatásához szükséges technológia biztosítására is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.