Szerző: Ady Krisztián

2006. február 01. 13:14:11

Tovább erősíti az Xbox 360 konzol védelmét a januári rendszerfrissítés

Kellemetlen meglepetést okozott a Microsoft a talpraesettebb játékosoknak: már nem fut a kétes forrásokból, állománycserélő hálózatokon keresztül beszerezhető Xbox 360 demólemez a redmondi óriás konzolján. Bár a Live rendszeren keresztül automatikusan letöltöltődő januári rendszerfrissítés újdonságai között ezt a tényt nem említik, a frissítést elismerten a lopott, majd lemásolt demólemez futtathatóságának megakadályozásért tették közzé.

[HWSW] 'Kellemetlen' meglepetést okozott a Microsoft a talpraesettebb játékosoknak: már nem fut a kétes forrásokból, állománycserélő hálózatokon keresztül beszerezhető Xbox 360 demólemez a redmondi óriás konzolján. Bár a Live rendszeren keresztül automatikusan letöltöltődő januári rendszerfrissítés újdonságai között ezt a tényt nem említik, a frissítést elismerten a lopott, majd lemásolt demólemez futtathatóságának megakadályozásért tették közzé.

Kötelező

A kernel és dashboard verziószáma 2.0.2255.0-re nő a frissítést követően ráadásul a telepítést kötelezővé tette a Microsoft, nélküle nem lehet belépni a Live rendszerbe, nem lehet online játszani, demókat és egyéb tartalmakat letölteni. A javítás főként kisebb hibákat korrigál, hibaüzeneteket tesz egyértelműbbé. A legfrissebb rendszerrel sem lehet még továbbra sem a háttérben végezni a letöltést, ez a sokak által kért képesség még mindig várat magára.

A frissített rendszerrel már törölhető a profil úgy is, hogy az elmentett játékállások és egyéb adatok nem törlődnek, javítottak a billentyűzet-kezelésen, az Xbox Guide kézikönyven, illetve pontosabb a legutolsó játékunk időpontjának kijelzése is.

Potenciális rés

A kiiktatott demó lemez eredetileg az Xbox 360 kioskok, bemutatóállványokban szereplő gépek számára készült. A lemezen másolásvédelem nélkül helyeztek el különböző játékdemókat és videoállományokat, melyek másolva, írható DVD-lemezre duplikálva is futtathatók voltak a kereskedelmi forgalomba került Xbox 360 konzolokon.

Hozzáértők szerint az ellopott, hackerek kezébe került demólemez potenciális biztonsági rés volt az Xbox 360 számára, a lemezen található állományok "felboncolásával" előbb-utóbb elérhető lett volna a másolt játékok, saját fejlesztésű kódok futtatása a konzolon, így jobb esetben még hardveres módosításra, chipelésre sem lett volna szükség. A Microsoft a rendszerfrissítéssel idejekorán bezárta ezt a kiskaput is.

Jelenlegi ismereteink szerint az Xbox 360-ba épített összetett másolásvédelem egyelőre sziklaszilárdan tartja magát, a korábban beígért chipekről és más, másolt játékokat futtató megoldásokról mélyen hallgatnak az internet sötétebb oldalán keresztül információkat szerző weboldalak is.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 29. 11:40

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy 10 alkalmas, 30 órás online képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.