Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Tovább erősíti az Xbox 360 konzol védelmét a januári rendszerfrissítés

Ady Krisztián, 2006. február 01. 13:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kellemetlen meglepetést okozott a Microsoft a talpraesettebb játékosoknak: már nem fut a kétes forrásokból, állománycserélő hálózatokon keresztül beszerezhető Xbox 360 demólemez a redmondi óriás konzolján. Bár a Live rendszeren keresztül automatikusan letöltöltődő januári rendszerfrissítés újdonságai között ezt a tényt nem említik, a frissítést elismerten a lopott, majd lemásolt demólemez futtathatóságának megakadályozásért tették közzé.

[HWSW] 'Kellemetlen' meglepetést okozott a Microsoft a talpraesettebb játékosoknak: már nem fut a kétes forrásokból, állománycserélő hálózatokon keresztül beszerezhető Xbox 360 demólemez a redmondi óriás konzolján. Bár a Live rendszeren keresztül automatikusan letöltöltődő januári rendszerfrissítés újdonságai között ezt a tényt nem említik, a frissítést elismerten a lopott, majd lemásolt demólemez futtathatóságának megakadályozásért tették közzé.

Kötelező

A kernel és dashboard verziószáma 2.0.2255.0-re nő a frissítést követően ráadásul a telepítést kötelezővé tette a Microsoft, nélküle nem lehet belépni a Live rendszerbe, nem lehet online játszani, demókat és egyéb tartalmakat letölteni. A javítás főként kisebb hibákat korrigál, hibaüzeneteket tesz egyértelműbbé. A legfrissebb rendszerrel sem lehet még továbbra sem a háttérben végezni a letöltést, ez a sokak által kért képesség még mindig várat magára.

A frissített rendszerrel már törölhető a profil úgy is, hogy az elmentett játékállások és egyéb adatok nem törlődnek, javítottak a billentyűzet-kezelésen, az Xbox Guide kézikönyven, illetve pontosabb a legutolsó játékunk időpontjának kijelzése is.

Potenciális rés

A kiiktatott demó lemez eredetileg az Xbox 360 kioskok, bemutatóállványokban szereplő gépek számára készült. A lemezen másolásvédelem nélkül helyeztek el különböző játékdemókat és videoállományokat, melyek másolva, írható DVD-lemezre duplikálva is futtathatók voltak a kereskedelmi forgalomba került Xbox 360 konzolokon.

Hozzáértők szerint az ellopott, hackerek kezébe került demólemez potenciális biztonsági rés volt az Xbox 360 számára, a lemezen található állományok "felboncolásával" előbb-utóbb elérhető lett volna a másolt játékok, saját fejlesztésű kódok futtatása a konzolon, így jobb esetben még hardveres módosításra, chipelésre sem lett volna szükség. A Microsoft a rendszerfrissítéssel idejekorán bezárta ezt a kiskaput is.

Jelenlegi ismereteink szerint az Xbox 360-ba épített összetett másolásvédelem egyelőre sziklaszilárdan tartja magát, a korábban beígért chipekről és más, másolt játékokat futtató megoldásokról mélyen hallgatnak az internet sötétebb oldalán keresztül információkat szerző weboldalak is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.