Szerző: Ady Krisztián

2006. január 30. 12:19

Bankkártya méretű, 2 gigabájtos kapacitású kártya a Freecomtól

Mindössze két milliméter vékony, 10 gramm tömegű és bankkártya méretű a Freecom legújabb adatbankja, 2 gigabájt kapacitású USB-s adattárolója. A vékony, könnyű memóriás tároló közel 3 CD-nyi adatot nyelhet el, melyet akár a pénztárcánkkal is magunkkal vihetünk bárhova.

[HWSW] Mindössze két milliméter vékony, 10 gramm tömegű és bankkártya méretű a Freecom legújabb adatbankja, 2 gigabájt kapacitású USB-s adattárolója. A vékony, könnyű memóriás tároló közel 3 CD-nyi adatot nyelhet el, melyet akár a pénztárcánkkal is magunkkal vihetünk bárhova.

Az "adatkártya" beépített USB-csatlakozóval is rendelkezik, melyet a készülék közepéből lehet kipattintani, így bárhol, bármikor használható külön kellékek, kábel nélkül is. A cserélhető adattárolóként felismert eszköz másodperceken belül használható Windows 2000/XP, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alatt. A Freecom új adatkártyája a korábbi USBCard PRO-t váltja fel a gyártó kínálatában.

A Freecom DataCardon előre installálva megtalálható a Carry It Easy segédprogram is, mellyel titkosíthatjuk és jelszóval védhetjük a kártyán tárolt személyes adatokat. Az adatkártyát kisebb kapacitású, 256, 512 megabájtos, valamint 1 gigabájtos változatban is meg lehet majd vásárolni februártól 29 és 170 euró (2 gigabájt) közötti árakon. A 4 gigabájtos változat várhatóan az év közepén érkezik.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.