Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Bankkártya méretű, 2 gigabájtos kapacitású kártya a Freecomtól

Ady Krisztián, 2006. január 30. 12:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Mindössze két milliméter vékony, 10 gramm tömegű és bankkártya méretű a Freecom legújabb adatbankja, 2 gigabájt kapacitású USB-s adattárolója. A vékony, könnyű memóriás tároló közel 3 CD-nyi adatot nyelhet el, melyet akár a pénztárcánkkal is magunkkal vihetünk bárhova.

[HWSW] Mindössze két milliméter vékony, 10 gramm tömegű és bankkártya méretű a Freecom legújabb adatbankja, 2 gigabájt kapacitású USB-s adattárolója. A vékony, könnyű memóriás tároló közel 3 CD-nyi adatot nyelhet el, melyet akár a pénztárcánkkal is magunkkal vihetünk bárhova.

Az "adatkártya" beépített USB-csatlakozóval is rendelkezik, melyet a készülék közepéből lehet kipattintani, így bárhol, bármikor használható külön kellékek, kábel nélkül is. A cserélhető adattárolóként felismert eszköz másodperceken belül használható Windows 2000/XP, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alatt. A Freecom új adatkártyája a korábbi USBCard PRO-t váltja fel a gyártó kínálatában.

A Freecom DataCardon előre installálva megtalálható a Carry It Easy segédprogram is, mellyel titkosíthatjuk és jelszóval védhetjük a kártyán tárolt személyes adatokat. Az adatkártyát kisebb kapacitású, 256, 512 megabájtos, valamint 1 gigabájtos változatban is meg lehet majd vásárolni februártól 29 és 170 euró (2 gigabájt) közötti árakon. A 4 gigabájtos változat várhatóan az év közepén érkezik.