Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 27. 13:05

Magyarországon is jól teljesített az SAP

Vahl Tamás
Vahl Tamás
[HWSW] Nem csak az anyavállalat, a hazai SAP is remek évet zárt. Az SAP Hungary értékesítési átbevétele tavaly 9,385 milliárd forintot tett ki, ez 2004-hez képest 27,3 százalékos növekedést jelent. A szoverlicenc-eladások bevétele 8,6 százalékkal 1,751 milliárd forintra nőtt, miközben a szolgáltatásokból származó forgalom 37,9 százalékkal 3,379 milliárd forintra ugrott. Az SAP Hungary üzleti eredménye 31,7 százalékkal 585,9 millió forintra növekedett.

"Ismét egy sikeres évet tudhatunk magunk mögött. A piacon dúló kiélezett verseny ellenére is kimagasló eredményt és jelentős fejlődést értünk el. Pénzügyi mutatószámaink jelentős növekedésről tanúskodnak, amelyből egyértelműen kiemelkedik a szolgáltatási bevétel növekedése" -- mondta el Vahl Tamás, az SAP Hungary ügyvezetője. "Mindez azt mutatja, hogy az SAP immár Magyarországon sem csupán egyszerű szoftvercég, de egyre nagyobb szerepet kapnak más tevékenységi területei, mint például az üzleti tanácsadás és az oktatás is."

Jelentős mérföldkő volt az SAP hazai történetében, hogy Budapesten megnyílt az anyavállalat tizedik kutatás-fejlesztési központja. A Graphisoft Parkban működő SAP Labs Hungary a mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM) alkalmazásokhoz fejleszt új elemeket és funkciókat, valamint globalizációs és nyelvi tanácsadási szolgáltatásokat nyújt az SAP ügyfelei részére. A budapesti SAP Labs 2005 júliusában 100 szoftverfejlesztővel kezdte meg működését, a tervek szerint 2006 végére már 300 alkalmazott dolgozhat itt.

A német anyavállalat szerdán hozta nyilvánosságra negyedéves és éves eredményeit. A müncheni központú vállalat emelkedő bevételről és nyereségről számolt be és magabiztos előrejelzést tett közzé.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.