Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Négymagos processzort mutat be idén az AMD

Bodnár Ádám, 2006. január 27. 10:15
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az AMD az év közepén új Opteronokkal jelentkezik majd, amelyek már támogatják a Pacifica hardveres virtualizációs technológiát és a DDR2 memóriákat. Ezzel egyidőben a vállalat négymagos chipeket is be kíván mutatni, bár egyelőre nem tudni, ezek mikor kerülhetnek piacra. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a négymagos Opteronokat már 65 nanométeres csíkszélességgel gyártják majd, legkorábban az év második felétől, kereskedelmi megjelenésük pedig 2007-ben várható.

[HWSW] Az AMD az év közepén új Opteronokkal jelentkezik majd, amelyek már támogatják a Pacifica hardveres virtualizációs technológiát és a DDR2 memóriákat. Ezzel egyidőben a vállalat négymagos chipeket is be kíván mutatni, bár egyelőre nem tudni, ezek mikor kerülhetnek piacra. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a négymagos Opteronokat már 65 nanométeres csíkszélességgel gyártják majd, legkorábban az év második felétől, kereskedelmi megjelenésük pedig 2007-ben várható.

"Az iparban még senki sem tette meg korábban, hogy azonos platformon egymagosról kétmagosra, majd kétmagosról négymagosra váltott volna" -- mondta Marty Seyer, az AMD alelnöke, a mikroprocesszor-üzletág vezetője. A DDR2-t támogató Opteronok már Socket F foglalatba illeszkednek majd, amely kompatibilis lesz a később megjelenő négymagos chipekkel is, a vállalat szerint egy BIOS-frissítés után a négymagos Opteronok is működni fognak az alaplapokban. Ez egyben azt is jelenti, hogy a felhasználók könnyedén bővíthetik majd meglevő rendszereiket újabb, nagyobb teljesítményű processzorokkal.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.