Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Egy nemzetközi akció keretén belül kilenc hazai kalózszervert foglaltak le

Bodnár Ádám, 2006. január 26. 16:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztály Nyomozó és Internetfigyelő Alosztálya a német Interpol megkeresése alapján, több házkutatást és lefoglalást hajtott végre internetszolgáltatóknál és magánszemélyeknél és lefoglalt 9 proxy- és ftp-szervert. Az akció egy 18 országra kiterjedő nemzetközi együttműködés keretén belül zajlott.

[HWSW] A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztály Nyomozó és Internetfigyelő Alosztálya a német Interpol megkeresése alapján, több házkutatást és lefoglalást hajtott végre internetszolgáltatóknál és magánszemélyeknél és lefoglalt 9 proxy- és ftp-szervert. Az akció egy 18 országra kiterjedő nemzetközi együttműködés keretén belül zajlott.

A Nyomozó és Internetfigyelő Alosztály szerzői és szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást, a gépeken ugyanis mintegy 5 terabájtnyi jogvédett anyag volt megtalálható. A lefoglalt eszközök szakértői vizsgálata folyamatban van, ezt követően, a szakértői vélemény alapján, kerülhet sor személyre szabott gyanú megfogalmazására.