Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Papíron kerülnek ki a bizalmas információk a cégektől

Bodnár Ádám, 2006. január 26. 15:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Lexmark nyomtatógyártó legújabb felmérése szerint az európai cégeket fenyegető egyik legnagyobb biztonsági kockázat a papír: a több mint ezer európai irodai dolgozóra kiterjedő tanulmány feltárta, hogy a cégek rendkívül hanyagul kezelik a bizalmas dokumentumokat.

[HWSW] A Lexmark nyomtatógyártó legújabb felmérése szerint az európai cégeket fenyegető egyik legnagyobb biztonsági kockázat a papír: a több mint ezer európai irodai dolgozóra kiterjedő tanulmány feltárta, hogy a cégek rendkívül hanyagul kezelik a bizalmas dokumentumokat.

A Lexmark által megkérdezett irodai dolgozók negyede hagy bizalmas anyagokat az íróasztalán, illetve a nyomtató tálcájában, utóbbi helyen a dokumentumok 49 százaléka tartalmaz kockázatos vagy bizalmas vállalati vagy személyes információkat. Majd minden tizedik alkalmazott (8%) azt állítja, hogy átnézi munkatársai dokumentumait, amiket a nyomtatótálcán talál, ugyanennyien állították, hogy a bizalmas iratokat inkább elrejtik mint megsemmisítik.

A megfelelő papír-biztonság gyakorlatának hiánya még kirívóbb, ha figyelembe vesszük, hogy az európai irodai dolgozók harmada a papíralapú dokumentumokat hatásosabbnak és fontosabbnak tartja, mint az email- vagy telefon-kommunikációt. Meglepő módon az irodai alkalmazottak nem mutatnak nagyobb érzékenységet saját személyes dokumentumaik biztonsága iránt sem, mint a bizalmas céges iratokkal kapcsolatosan. A válaszadók 41 százaléka felejtette már figyelmetlenül kinyomtatott önéletrajzát a nyomtatótálcán és 40 százaléka hagy szanaszét személyes információkat önmagáról.

"Mint felmérésünk megmutatta, a cégek Európa-szerte elhanyagolják a dokumentum-biztonságot, dacára annak hogy ez mekkora üzleti kockázatot rejt" -- mondta Eamon Ryan, a Lexmark EMEA régióért felelős vezetője, aki rámutatott, hogy a Lexmark vállalati nyomtatóinak új Confidential Print funkciója csak a személyes azonosító (PIN) beírása után nyomtatja ki a felhasználók számára a dokumentumaikat, növelve ezzel a biztonságot.