Szerző: Ady Krisztián

2006. január 26. 14:02

Forgatható kijelző az Olympus új tükörreflexes fényképezőgépén

Különleges tükörreflexes digitális fényképezőgépet mutatott be az Olympus, a nagy sikerű E300-as modellre alapozott E330-as fényképezőgép hátlapján egy kihajtható, forgatható, 2,5 hüvelykes kijelző segíti a képek elkészítését -- elsőként nyújtva ilyen szolgáltatást a DSLR gépek szerelmeseinek.

[HWSW] Különleges tükörreflexes digitális fényképezőgépet mutatott be az Olympus, a nagy sikerű E300-as modellre alapozott E330-as fényképezőgép hátlapján egy kihajtható, forgatható, 2,5 hüvelykes kijelző segíti a képek elkészítését -- elsőként nyújtva ilyen szolgáltatást a DSLR gépek szerelmeseinek.

A 2,5 hüvelykes, nagyméretű kijelző két üzemmódban használható, a normál, autófókusszal használható üzemmód mellett egy makrófotózáskor is aktiválható, manuális élességállítást segítő, 10x-esen nagyított képet mutató üzemmód is bekapcsolható. A digitális fényképezőgép "Live MOS" szenzora 7,5 megapixeles fotók készítésére alkalmas, a 4:3-os képarányú képérzékelő felületét pedig Supersonic Wave Filter technológia mentesíti a szennyeződéstől, portól.

Az E330 optimálisan ötvözi a tükörreflexes digitális fényképezőgépek előnyeit a kompakt -- és úgynevezett bridge -- kamerák kezelhetőségével, az elforgatható, bármilyen szögből használható kijelző nyújtotta kényelemmel. Az Olympus új tükörreflexes gépe a hagyományos kivitelű társakkal ellentétben akár kitekert helyzetekben, például a fej fölé tartva is lehetővé teszi a célzott fotózást, míg a korábbi készülékekkel csak vaktában lehetett fényképezni, vagy méregdrága kiegészítőket kellett vásárolni a géphez erre az esetre.

A készülék CompactFlash memóriakártyák és MicroDrive-ok mellett xD Picture Card memóriakártyákkal is használható. Az Olympus E330 váza önállóan várhatóan 999 euróért (~250 ezer forintért) lesz megvásárolható, a Zuiko DIGITAL 14-45 mm (28-90 mm) objektívvel, lítiumos akkumulátorral és töltővel felszerelt kitet pedig 1099 eurós (~274 ezer forintos) áron lehet majd hazavinni a boltokból.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.