Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Új mobiltelefon-eladási rekord született

Bodnár Ádám, 2006. január 27. 11:24
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Tavaly 19 százalékkal 810 millió darabra növekedett a globális mobiltelefon-piac, amely új rekord az iparág történelmében -- adta hírül a Strategy Analytics piackutató cég. Az alkatrészhiányról szóló jelentések ellenére a negyedik negyedéves eladások is kiugróan sikerültek, világszerte 245 millió készülék talált gazdára, ez 2004 negyedik negyedévéhez képest 24 százalékos ugrást jelent.

hirdetés
[HWSW] Tavaly 19 százalékkal 810 millió darabra növekedett a globális mobiltelefon-piac, amely új rekord az iparág történelmében -- adta hírül a Strategy Analytics piackutató cég. Az alkatrészhiányról szóló jelentések ellenére a negyedik negyedéves eladások is kiugróan sikerültek, világszerte 245 millió készülék talált gazdára, ez 2004 negyedik negyedévéhez képest 24 százalékos ugrást jelent.

A Strategy Analytics adataiból kiderül, hogy 2005-ben az eladásokat az olyan fejlődő piacok húzták, mint India vagy Afrika. A fejlődő piacok adták a teljes mobilpiaci forgalom felét. 2006-ra 930 millió mobiltelefon eladását várja a piackutató cég, 2007-re pedig azt, hogy a forgalom áttöri az egymilliárd darabos álomhatárt.

2005-ben is a Nokia volt a legnagyobb mobiltelefon-gyártó, a vállalat piaci részesedése 32,7 százalékot tett ki, ez 2004-hez képest több mint 2 pontos növekedést jelent. Szintén jól szerepelt a piacon a Motorola, amely a RAZR V3 sikerének köszönhetően 15,4 százalékról közel 19 százalékra tornázta fel részesedését. Csalódást okozott a két nagy koreai gyártó, a Samsung és az LG, előbbi részesedése 12,7 százalékon stagnált, utóbbié pedig mindössze 0,3 ponttal 6,8 százalékra nőtt. A Sony Ericsson története során először adott el 50 millió készüléket egy év alatt, a cég ezzel tavaly 6,3 százalékos piaci részesedést szerzett.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.