Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 25. 15:17

Meghalt az ABIT, éljen az ABIT

A tajvani Universal Scientific Industrial (USI) bejelentette, hogy leányvállalatot hoz létre az ABIT alaplapgyártó üzletágának megvásárlására. Az USI 350 millió tajvani dollár készpénzt, illetve az új leányvállalat 20 millió részvényét adná az ABIT alaplapgyártó részlegéért, beleértve a márkanevet és az összes szellemi tulajdont. Az ABIT alaplapfejlesztő mérnökei is az USI-nál dolgoznak tovább.

[HWSW] A tajvani Universal Scientific Industrial (USI) bejelentette, hogy leányvállalatot hoz létre az ABIT alaplapgyártó üzletágának megvásárlására. Az USI 350 millió tajvani dollár készpénzt, illetve az új leányvállalat 20 millió részvényét adná az ABIT alaplapgyártó részlegéért, beleértve a márkanevet és az összes szellemi tulajdont. Az ABIT alaplapfejlesztő mérnökei is az USI-nál dolgoznak tovább.

Az ABIT korábban forgalmazott grafikus kártyákat és DigiDice néven barebone számítógépeket is, ezek gyártása azonban már korábban befejeződött és a cég tavaly a videokártya-piacot is elhagyta. Egyelőre nem tudni, hogy az alaplapgyártó részleg eladása után mi marad még az ABIT tulajdonában, könnyen lehet hogy semmi.

A korábban az IBM, jelenleg a Lenovo számára alkatrészeket gyártó és beszállító USI elnöke, C.Y. Wei elmondása szerint a vállalat fő profilját jelenleg is az alaplapok képezik és az ABIT szellemi tulajdonával, illetve márkanevével, valamint a tengerentúlon kialakított erős kereskedelmi pozícióival megtámogatva az USI az alaplap-piac egyik vezető szereplőjévé válhat. Az USI évente mintegy 7,5 millió alaplapot ad el, míg az ABIT 2 milliót.

Az ügylet lezárása után a boltokban bizonyára továbbra is kaphatók lesznek az ABIT alaplapok, amelyeket ugyanazok a mérnökök terveznek majd mint eddig, a gyártás azonban már az USI égisze alatt zajlik majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról