Szerző: Ady Krisztián

2006. január 26. 11:39

Kétmagos processzorral szerelt, hüvelyknyi noteszgép a Fujitsu Siemenstől

A Fujitsu Siemens Computers a január elejei Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) kiállításon is bemutatta legújabb, Intel Centrino Duo platformra épített noteszgépét. A LIFEBOOK E8110 mindössze egy hüvelyk vastag, tömege pedig 2,4 kg. A készüléket ellátták SmartCard csatlakozóhellyel és opcionálisan ujjlenyomat-érzékelővel is meg lehet vásárolni a közeljövőben.

[HWSW] A Fujitsu Siemens Computers a január elejei Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) kiállításon is bemutatta legújabb, Intel Centrino Duo platformra épített noteszgépét. A LIFEBOOK E8110 mindössze egy hüvelyk vastag, tömege pedig 2,4 kg. A készüléket ellátták SmartCard csatlakozóhellyel és opcionálisan ujjlenyomat-érzékelővel is meg lehet vásárolni a közeljövőben.

A kétmagos processzorral ellátott LIFEBOOK E8110 noteszgépet elsősorban nagy teljesítményigényű irodai alkalmazásokhoz ajánlja a vállalat, de a Fujitsu Siemens szerint képfeldolgozásra vagy akár szoftverfejlesztői programok futtatására is rendkívül jól használható. Mivel a professzionális felhasználók kényes adataik optimális védelmét is kiemelt szempontként kezelik, a LIFEBOOK E8110 akár opcionális Trusted Platform Modulla is vásárolható, amely hardveresen tárolja a jelszavakat és a titkos kódokat.

A mobil eszközöknél fontos szempont a hosszú akkumulátor-üzemidő is, a Fujitsu Siemens Computers új generációs noteszgépei hatalmas kapacitású, 5200 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkeznek. Az úgynevezett "EcoButton" egyetlen gombnyomással megváltoztatható enerigagazdálkodást biztosít, mely javíthatja a noteszgép akkumulátoros üzemidejét is.

Az új dizájnú noteszgép jobb csuklótámaszánál, a touchpad felett kiegészítő egérgombokat helyeztek el, így a felhasználó még kényelmesebben tudja működtetni a jobb és a bal egérgombot. Az Intel 945 GM lapkakészletre épített noteszgép 15 hüvelykes kijelzővel, DDR2 memória támogatásával, Intel PRO/Wireless 3945 a/b/g hálózati vezérlővel rendelkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról