Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 24. 10:14

Olcsó kétmagos processzor várható az Inteltől

A vállalathoz közeli források szerint az Intel hamarosan egy szuperolcsó kétmagos processzort mutat be. A Pentium D 805 a hírek szerint márciusban kerül piacra, 2,66 GHz-es órajelen működik majd, magonként 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz és 533 MHz-es front side buszt használ.

[HWSW] A vállalathoz közeli források szerint az Intel hamarosan egy szuperolcsó kétmagos processzort mutat be. A Pentium D 805 a hírek szerint márciusban kerül piacra, 2,66 GHz-es órajelen működik majd, magonként 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz és 533 MHz-es front side buszt használ.

A Pentium D 805 még minden bizonnyal a Smithfield magra épül, amely még 90 nanométeres csíkszélességgel készül és tartalmazza a 64 bites utasításokat, valamint a puffertúlcsordulás elleni védelmet. A termék áráról egyelőre nincs információ, de az Intel kínálatában szereplő legolcsóbb kétmagos chip jelenleg a Pentium D 820, amelynek listaára 241 dollár. A Pentium D 805 ennél minden bizonnyal olcsóbb lesz, várható listaára 163 vagy 178 dollár lehet.

Szintén processzorpiaci hír, hogy az AMD jelentősen csökkentte egyes lapkáinak árát. A vállalat által tegnap közzétett új árlista szerint a kétmagos Athlon X2 lapkák listaára kiviteltől függően 7-19 százalékkal csökkent, a mobil Athlonok és Sempronok 6-12 százalékkal lettek olcsóbbak. A legnagyobb áresés a Turionoknál tapasztalható, e termékcsalád tagjai akár 32 százalékkal olcsóbban vásárolhatók meg az AMD-nél.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.