Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 24. 09:29

Gyorsan terjed a Nyxem féregvírus

Iskoláslányokról készült pornóképek ígéretével érkezik a postaládákba a Nyxem.E féregvírus, hogy aztán a fertőző melléklet megnyitása után e-mailben és a megosztott könyvtárakban terjedjen tovább. A biztonsági cégek figyelmeztetései szerint a Nyxem.E igen gyorsan terjed, már minden kontinensről jelentettek fertőzéseket, a Trend Micro és az F-Secure egyaránt azt jelentették, hogy a Nyxem.E volt az elmúlt nap legaktívabb vírusa. A féreg jelenti az általa megfertőzött gépek számát, a hétvégéig már több mint félmillió PC esett áldozatul.

[HWSW] Iskoláslányokról készült pornóképek ígéretével érkezik a postaládákba a Nyxem.E féregvírus, hogy aztán a fertőző melléklet megnyitása után e-mailben és a megosztott könyvtárakban terjedjen tovább. A biztonsági cégek figyelmeztetései szerint a Nyxem.E igen gyorsan terjed, már minden kontinensről jelentettek fertőzéseket, a Trend Micro és az F-Secure egyaránt azt jelentették, hogy a Nyxem.E volt az elmúlt nap legaktívabb vírusa. A féreg jelenti az általa megfertőzött gépek számát, a hétvégéig már több mint félmillió PC esett áldozatul.

A Nyxem.E-t tartalmazó levelek tárgysora, törzse, illetve a csatolt fájl neve egyaránt változó. A kártevő egy beépített időzítő rutint is tartalmaz, amely február 3-án megpróbálja leállítani a gépre telepített víruskeresők futását és a felhasználó fájljainak tartalmát felülírja, így azok tartalma örökre elvész. A Nyxem a DOC, XLS, MDB, MDE, PPT, PPS, ZIP, RAR, PDF, PSD és DMP állományokra "utazik". A biztonsági cégek azt javasolják a felhasználóknak, a lehető leghamarabb frissítsék víruskeresőjük adatbázisát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról