:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 23. 11:14

Kiszivárgott az Internet Explorer 7 második bétaváltozata

A hétvégén számos weboldalon feltűnt az Internet Explorer második bétaváltozata, amely egyelőre ismeretlen körülmények között szivárgott ki a Microsofttól. A redmondi cég új webböngészőjének első bétáját egyelőre egy zárt közösség teszteli, a tervek szerint a második béta lesz az első nyilvános próbáváltozat.

[HWSW] A hétvégén számos weboldalon feltűnt az Internet Explorer második bétaváltozata, amely egyelőre ismeretlen körülmények között szivárgott ki a Microsofttól. A redmondi cég új webböngészőjének első bétáját egyelőre egy zárt közösség teszteli, a tervek szerint a második béta lesz az első nyilvános próbáváltozat.

Újdonságok

Az Internet Explorer 7-ben a legfontosabb újdonságok és előrelépések a biztonság területén várhatóak. A kiszivárgott információk szerint az IE7 ebből a szempontból a felhasználó számára jobbára láthatatlan, mégis fontos fejlesztéseken esik át, például új felhasználói felülete lesz az SSL titkosításnak. A Microsoft szerint az IE7 legfontosabb célja a biztonság növelése. Ennek érdekében a böngésző védelmet nyújt az adathalászati (phising) támadások ellen is, többek között egy feketelista bevezetésével. A böngésző blokkolná a hozzáférést olyan oldalakhoz, amelyeket adathalászok üzemeltetnek azzal a céllal, hogy a felhasználóktól személyes adatokat lopjanak.

A "Rincon" kódnéven fejlesztett IE7 számos további újdonságot hoz, azonban ezeket a versenytárs böngészők már régóta tartalmazzák, például a füleket (tabs), vagy a beépített RSS-olvasót. Az új Internet Explorer emellett támogatni fogja az ékezetes domaineket, és az átlátszó PNG képeket is. A vállalat partnereitől származó információk szerint az IE7-ből a korábbinál kényelmesebben lehet majd weboldalakat kinyomtatni, azonban erről részletek nem kerültek nyilvánosságra.


Képek: JCXN.net

Hamarosan jön az igazi béta?

Egyelőre nem tudni, hogy a Microsoft hivatalosan mikor adja ki az Internet Explorer második bétáját, de jól értesült források szerint erre még az első negyedév során sor kerül majd. A most kiszivárgott szoftver, amely az "Internet Explorer 7 Beta 2 Preview" nevet viseli, bepillantást enged az böngésző új kezelőfelületébe és kipróbálható a régóta várt "füles böngészés" (tabbed browsing), a beépített RSS-olvasó, valamint az adathalászati támadások (phising) elleni védelem. Sokak szerint a Beta 2 Preview kiszivárgása azt jelenti, hogy hamarosan elkészülhet a végleges Beta 2, amely már a nagyközönség számára is elérhető lesz.

A Microsoft új böngészője a Vista mellett csak Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszereken lesz futtatható. A böngésző kizárólag SP2-vel frissített Windows XP, SP1-gyel frissített Windows Server 2003, valamint Windows XP x64 Edition operációs rendszereken működik majd. Ez a hír némileg aggasztó lehet azon vállalatok számára, ahol még nagy számban vannak Windows 2000-et futtató munkaállomások. Az IE7 végleges változatának megjelenési dátumát továbbra sem közölte a Microsoft, egyelőre csupán annyit tudni, hogy az még a Windows Vista premierje előtt lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.